Instagram
Martí Torras
Imprimir
Jurat Delayta'ns
 
  • Director, dramaturg i dibuixant, llicenciat en Belles Arts (Dibuix) per la Universitat de Barcelona (1999) i en Art Dramàtic (Direcció i Dramatúrgia) per l'Institut del teatre (2009).

    Al llarg de la seva carrera ha creat i dirigit fins a una seixantena d'espectacles de teatre (de text, clàssic, contemporani,  musical, familiar), música, circ, dansa, cabaret  i escena híbrida, assumint direcció d'escena, dramatúrgia i de vegades, escenografia i il·luminació.

    Alguns dels seus treballs teatrals són: Enchanté (Premi de Teatre BBVA Unnim 2012), Rhum (Premi Zirkolika 2014), Rhümia (Gran Premi BBVA Zirkolika 2016), El Tràmit de Fernando Trias de Bes, La taverna dels bufons, Ciara de David Harrower, Prime time o el "site specific" L´ànima del bus (Grec 2012).

    El 2019 va crear i dirigir el Cabaret de la Fira Trapezi de Reus i el Cabaret de circ de la Mercè de Barcelona juntament amb Fàtima Campos, i va estrenar dins del GREC Festival, Un dia Qualsevol d'Oriol Tarrasón (codirecció amb el mateix autor) amb la cia Les Antonietes. 

    El 2020 va estrenar Avinguda Nacional de Jaroslav Rudis, a la Sala Beckett i els espectacles familiars Vers per on de la cia. Pentina el gat i Ondina de Les Anxovetes.

    El 2021, va estrenar Moonlight Serenade, un cabaret musical amb la cia Divinas; La different Orquestra, amb l'Always Drinking Marching Band i Pòsit, un nou espectacle escrit i dirigit que parla de l'Alzheimer, amb producció del Festival Còmic de Figueres i Meri Yanes Produccions. 

    Enguany ha estrenat Monumental de la cia. Chicuelina, una aposta per a nous talents emergents de l'ESAD d'Eòlia, Els cromàtics de Rikus.

    Des de fa més de dotze anys, investiga la fusió d'arts escèniques i música, i ha creat espectacles teatrals per a artistes musicals com la cia Divinas : (Enchanté, Chocolat, Paradís), The Feliuettes (The Feliuettes i Cobi, Curro, Naranjito); Le Croupier (La Festé); Marc Parrot i Eva Armisén (Tinc un paper).

    Així mateix, com a director artístic de grups i artistes musicals l'ha portat a teatralitzar la posada en escena de gires i espectacles multitudinaris de Love of Lesbian (El gran truco final), Catarres (Fins que arribi l'alba simfònic i totes les gires des de 2013), El Diluvi (Gires 2019-21 fins a l'espectacle Els amants), espectacles amb Simfòniques o Bandes com Blaumut (Simfònic al palau) o Banda Ampla, l'espectacle familiar de la Banda Municipal de Barcelona, i concerts festius de La Fúmiga, La Pegatina, Itaca Band, The Mamzelles, Strombers, La Ludwig Band i d'altres gèneres musicals que van del Jazz de Lisboa Zentral Cafe al Folk de Jo Jet i Maria Ribot o World Music com Biflats o el Berros de la Cort.

    A la darrera Fira Mediterrània 2021 va estrenar Tranquila, un concert teatratlitzat sobre Chavela Vargas amb Celeste Alias; No s'apaguen les estreles, el nou espectacle i gira de Xavi Sarrià i Trencadís, la presentació de la nova Orquestra de Música d'Arrel Catalana (OMAC). 

    El 2022, ha estrenat ja les noves gires d'El diluvi, Xavi Sarrià i Els Catarres.  Paral·lelament, també dirigeix actes i gales com la darrera Nit de Santa Llúcia, Festa Òmnium de les Lletres Catalanes, o la Gala de Premis del Festival Poesia Barcelona.

^