Àrees
Tipus d'actes
Data



Inauguració exposició Centelles, objectiu proper
Inauguració exposició Centelles, objectiu proper
Inauguració de la sala Agustí Centelles

La mostra posa la mirada en una sèrie de fotografies del fotoperiodista Agustí Centelles i Ossó (València 1909 - Barcelona 1985).  Les instantànies  seleccionades retraten el món rural i de comarques en dos períodes concrets: un, just abans de la Guerra Civil, amb reportatges fotogràfics sobre la collita de la patata del Maresme i  sobre la collita del blat i l'entorn de Juneda, d'on era originària l'esposa del fotògraf. L'altre, el va realitzar entre finals dels anys 50 i principis dels 60, quan la família ja s'havia instal·lat a Premià de Mar i fotografiava el seu entorn més immediat.

Aquestes fotografies són el testimoni d'un món que ja no existeix, una societat de comarques i preeminentment rural, on la petja urbana encara trigaria a arribar. Aquest treball de Centelles es centra en el territori i els seus personatges, a qui retrata amb un gran sentit artístic i sense els convencionalismes estàtics habituals a l´època. Centelles és un testimoni privilegiat de la història del segle XX, però no deixa de fotografiar la quotidianitat i el dia a dia dels veïns i de la família, així com l'evolució del seu entorn més proper.

Amb aquesta mostra reivindiquem aquesta mirada propera i quotidiana a un món passat que forma part del llegat patrimonial i fotogràfic que ens deixa Agustí Centelles.

L'exposició es podrà visitar al Museu de l'Estampació del 5 de març fins al 25 de juny de 2023.

Lloc Museu de l'Estampació de Premià de Mar, Joan XXIII, 2-8
Durada a les 12h
Organitza Museu de l'Estampació
Preu gratuït
Tipus d'acte Museus i exposicions
Agendes relacionades Museu de l'Estampació
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a LinkedinAfegir l'acte al vostre calendari
Imprimir
^