Àrees
Tipus d'actes
Data



Exposició Centelles, objectiu proper
Exposició Centelles, objectiu proper

La mostra posa la mirada en una sèrie de fotografies del fotoperiodista Agustí Centelles i Ossó (València 1909 - Barcelona 1985).  Les instantànies  seleccionades retraten el món rural i de comarques en dos períodes concrets: un, just abans de la Guerra Civil, amb reportatges fotogràfics sobre la collita de la patata del Maresme i  sobre la collita del blat i l'entorn de Juneda, d'on era originària l'esposa del fotògraf. L'altre, el va realitzar entre finals dels anys 50 i principis dels 60, quan la família ja s'havia instal·lat a Premià de Mar i fotografiava el seu entorn més immediat.

Aquestes fotografies són el testimoni d'un món que ja no existeix, una societat de comarques i preeminentment rural, on la petja urbana encara trigaria a arribar. Aquest treball de Centelles es centra en el territori i els seus personatges, a qui retrata amb un gran sentit artístic i sense els convencionalismes estàtics habituals a l´època. Centelles és un testimoni privilegiat de la història del segle XX, però no deixa de fotografiar la quotidianitat i el dia a dia dels veïns i de la família, així com l'evolució del seu entorn més proper.

Amb aquesta mostra reivindiquem aquesta mirada propera i quotidiana a un món passat que forma part del llegat patrimonial i fotogràfic que ens deixa Agustí Centelles.

Lloc Museu de l'Estampació de Premià de Mar, Joan XXIII, 2-8
Data Dissabtes i diumenges d'11 a 14 fins el 25 de juny de 2023
Durada Fins les 14 h
Organitza Museu de l'Estampació
Col·labora Ajuntament de Premià de Mar
Preu Gratuït
Tipus d'acte Museus i exposicions
Agendes relacionades Museu de l'Estampació
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a LinkedinAfegir l'acte al vostre calendari
Imprimir
^