Àrees
Tipus d'actes
Data



Concert Barroc
XII Temporada de música a l'Espai l'Amistat
Concert Barroc
Concert amb obres de Thelemann, Vivaldi, Haendel, Marcello, Pachelbell,.... interpretades per l'orquestra i la soprano i que es clourà amb la participació de la massa coral en les darreres obres del repertori del concert.

Concert amb obres de:

Josep García Gago que va ser durant trenta anys professor de contrapunt i harmonia al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Toccata i Fuga, com el seu nom indica, són dues peces escrites en estil antic i amb aquesta interpretació volem posar en valor un compositor força oblidat de casa nostra.

Georg Ph. Telemann un dels més prolífics compositors de suites de tots els temps, ens regala amb aquesta Suite La Lyra una estructura de moviments: obertura, bourrées, giga, menuets, siciliana...que després molts imitaran. Encara que no en siguem conscients tots hem crescut escoltant música clàssica en els mitjans de comunicació, en els dibuixos animats, en les pel·lícules... ara tenim l'oportunitat de relaxar-nos, amb aquesta edificant i bellíssima música que ens obre al terreny inexplorat de la imaginació.

El Concert per a quatre violins RV580 que A. Vivaldi publicà al principi de la seva carrera, li donà projecció internacional. Segueix la forma habitual de la majoria dels seus concerts: ràpid-lent-ràpid, amb els moviments externs en forma de ritornello, però es tracta alhora d'una obra original i fins i tot podem dir experimental, per la instrumentació que proposa amb quatre violins solistes. Un inici teatral, amb un diàleg entre els solistes, que presenta episodis en solitari meravellosament impredictibles.

Deixem-nos sorprendre per l'impuls rítmic, l'extraordinària intensitat expressiva i la mordacitat del final, alhora que ens podem deixar transportar pel greu, misteriós, apassionat i poderós moviment lent.  Ens proposa en aquest motet escrit a la dècada de 1720 una meditació sobre la fragilitat de la vida, dins l'estil líric italià del barroc.

Sobre uns textos que no són litúrgics, sinó versions lliures d'autor desconegut. O qui coeli terraque serenitas anticipa el lied romàntic amb la seva expressivitat: apoggiatures que fan l'efecte de sospirs, descens cromàtics que descriuen la rosa que s'asseca i un caràcter introvertit, recollit i tendre, lirisme tenyit amb una lleugera malenconia.

Georg F. Händel composà els Concerti Grossi de l'opus 6 per a ser interpretats entre els actes dels oratoris de la temporada 1739-1740 al teatre Lincoln's Inn Fields, una música en principi sense importància que esdevé una obra mestra on es registra el geni compositiu de l'autor.


Programa de mà del concert: https://drive.google.com/file/d/1DJUXMqfpBtR1J3K4kpiz5VBhiul8QZJK/view?usp=sharing

Lloc Espai l'Amistat, Carrer de Sant Antoni, 60
Organitza Coral l'Amistat
Preu 11 € anticipada
Tipus d'acte Música
Agendes relacionades Espai l'Amistat
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a LinkedinAfegir l'acte al vostre calendari
Imprimir
^