Prestació extraordinària per a subministraments bàsics (termini de sol·licitud finalitzat)
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Ajuts COVID19
 
  • Tipus Prestacio directa
    Atorgat per Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
    A qui va adreçat

    A persones treballadores per compte propi i per comte aliè, amb càrregues familiars, que acreditin una minva dràstica i involuntària en els seus ingressos com a conseqüència dels efectes en l'activitat econòmica ocasionats per la declaració de l'estat d'alarma derivat de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, i no disposin de fonts alternatives d'ingressos.

    Requisits 

    • Ser major de divuit anys.
    • Estar empadronats i residir legalment en un municipi de Catalunya.
    • Ser treballador per compte propi i haver suspès o reduït la seva activitat econòmica com a conseqüència de la crisis sanitària derivada de la COVID-19-
    • Haver sofert una reducció involuntària de les seves rentes de treball o de la seva facturació del total dels mesos de març i abril de 2020, superior al 30% en comparació amb el mateix període de l'any anterior, com a conseqüència de la Covid-19. En el cas de persones amb una alta per compte propi interior a 1 any, la comparació es realitzarà amb la mitja dels resultats mensuals des de la data d'inici efectiu del lloc de treball o de l'alta com autònom/a.
    • Els ingressos econòmics de la persona sol·licitant i tota la seva unitat familiar durant el període de març i abril de 2020 han de ser inferiors de mitja als 2.098,37€ bruts. A aquets efectes es computaran els ingressos econòmics de totes les persones que formen part de la unitat familiar. S'entén per unitat familiar la formada per una o més persones que convisquin en el mateix domicili i que entre elles mantenen un vincle conjugal o de parella estable, o vincles familiars per consanguinitat o afinitat fins a segon grau, així com per adopció o acollida o vincles de convivència assimilats als vincles mencionats, excloent als que siguin de simple veïnatge compartit.
    • La persona sol·licitat ha de tenir familiars que convisquin amb ella i al seu càrrec.
    • En el cas dels treballadors fixes discontinus s'adaptaran els requisits a les seves particularitats en raó de la seva condició.

     

    Import

     Es tracta d'una ajut extraordinari de 200€ que s'haurà de destinar per a l'adquisició de productes d'alimentació, farmàcia i altres subministraments bàsics. L'objectiu es ajudar a la sostenibilitat econòmica.

    Termini de sol·licitudEl termini de presentació de sol·licituds s'ha tancat una vegada exhaurida la dotació pressupostària destinada a la prestació.

    Com demanar-lo

    Al web de la Generalitat, a través del següent enllaç

    Mes informació Cada unitat familiar té dret a una sola prestació extraordinària per subministraments bàsics. Aquest ajut serà compatible amb la percepció de qualsevol altre ajut o prestació concedit per altres administracions, ens públics o privats. 

    Mes informació al següent enllaç 

    Administració responsable Generalitat de Catalunya

^