Portada #ReactivemPdM El Pacte
Perfil web
Botó que mostra/amaga menú lateral
El Pacte

La pandèmia de la Covid-19 ha generat conseqüències inèdites en la nostra vida quotidiana. Des de fa mesos el coronavirus s'ha infiltrat en les nostres relacions socials, en l'activitat econòmica i en el sistema de salut i ha posat de manifest la nostra vulnerabilitat. Amb major o menor encert, els governs de tots els nivells han anat fent front —i encara ho fan a hores d'ara— a situacions complicades i complexes en un context de crisi humanitària mundial.

Des que es va decretar l'Estat d'Alarma el 14 de març de 2020, l'Ajuntament de Premià de Mar ha centrat tots els esforços en combatre els efectes negatius de la pandèmia i ha prioritzat el suport als veïns que se n'han vist més afectats, començant per la gent gran, considerada el principal col·lectiu de risc. El Decret també ha provocat una aturada administrativa. D'altra banda, l'Ajuntament de Premià de Mar ha aprovat iniciatives encarades a pal·liar els estralls econòmics generats per la situació, com un paquet de mesures per afavorir el comerç, que és l'activitat econòmica més important del municipi. Una altra de les prioritats de l'Ajuntament ha estat la de generar espais segurs que permetessin prevenir el contagi. Durant aquests mesos el consistori ha treballat en l'adequació de la via pública per tal d'afavorir les mesures sanitàries de distanciament. 

A hores d'ara, la pandèmia no ha remès, i els indicadors sanitaris alerten d'una amenaça real de noves onades de contagi en el curt i mitjà termini. Tot indica que, malgrat l'anunci de la vacuna, encara estem lluny d'un context de control de la pandèmia. 

Amb motiu d'aquesta situació preocupant, un dels principals punts de l'acord de govern signat a Permià de Mar va ser la creació d'un Pacte per a la Reconstrucció Econòmica i Social de Premià de Mar. L'objectiu d'aquest Pacte és poder fer front a l'impacte social i econòmic de la pandèmia, objectiu que es s'assolirà amb la implicació dels agents socials. El Pacte neix de l´àmbit municipal, però amb vocació participativa per part de la societat civil i d'especialistes sectorials. 

El Pacte té una rellevància principal en l'actuació municipal dels propers mesos. I per tal de donar el tret de sortida, el govern va dur al Ple de setembre la creació de la Taula  Transversal del Pacte per a la Reconstrucció Econòmica i Social de Premià de Mar. 

D'acord, doncs, amb la resolució adoptada pel ple municipal, la Taula transversal es convocà durant el mes d'octubre amb la finalitat de constituir-se i d'encarregar a l'equip de govern l'elaboració d'una diagnosi a través de tres grups de treball: polítiques de protecció social, polítiques de reactivació econòmica i polítiques de sanitat i salut pública.

La Taula va recollir 397 propostes, llista que es va reduir a 220 propostes de consens més 25 mesures urgents. Actualment, el govern municipal està treballant en el calendari i el pressupost, però les mesures urgents ja s'han començat a posar en marxa.

 

Premià de Mar, desembre de 2020


Pacte per la reactivació social i econòmica

Pacte per la reactivació social i econòmica

CATCert certifica que en data 20-10-2021 15:06:56 va segellar el contingut d'aquest fitxer i des de llavors no ha estat modificat.

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 77
Mida: 3.61 MB

 
 
 
 
^