Projecte EducatiuEl Projecte Educatiu és el document de referència de la comunitat educativa.Defineix d'una manera clara i coherent l'organització i gestió del centre:els trets d'identitat, els objectius a assolir en tots els àmbits de l'escola i l'estructura organitzativa.
El Projecte Educatiu de l'Escola Municipal de Música de Premià de Mar va ser aprovat pel Consell Escolar el 22 de març de 2004.
MissióTreballem per oferir un espai de formació, creació, difusió i gaudi a través de la música, accessible a tota la ciutadania. Entenem la música com una eina poderosa per al desenvolupament integral de les persones, ja sigui des d'un punt de vista artístic, emocional o social. Per això, ens comprometem a promoure una educació musical de qualitat que acompanyi les persones en totes les etapes de la seva vida, des de la infància fins a l'edat adulta, ajudant-les a créixer personalment, a connectar amb els altres i a enriquir la comunitat cultural del municipi.
Visió La nostra escola aspira a consolidar-se com un centre de dinamització cultural i de referència en l´àmbit musical a Premià de Mar i el seu entorn. Ens proposem ser un punt de trobada obert i inclusiu, que promogui l'accés universal a la música i que sigui capaç de generar sinergies entre persones, institucions i col·lectius del municipi. A més, volem contribuir al creixement cultural i educatiu del territori, impulsant activitats i projectes artístics que fomentin la cohesió social, la inclusió i la transformació a través de la música. Volem que l'escola sigui un espai viu, amb vocació de ser una eina per millorar la qualitat de vida de les persones i reforçar el teixit social del municipi.
ValorsL'educació musical va molt més enllà de l'aprenentatge tècnic o artístic. Veiem la música com un mitjà per transmetre i construir valors fonamentals que ajuden a transformar les persones i la societat. En aquest sentit, ens basem en principis com la solidaritat, fomentant la cooperació i el treball en equip; l'equitat, assegurant l'accés a la música per a tothom sense exclusions; la proximitat, creant un entorn de confiança i respecte mutu; i l'esforç i la constància, valors clau per al creixement personal. A més, la música ens permet educar en el respecte, tant per les persones com per la diversitat cultural i artística. Cada acció, activitat i projecte que impulsem està alineat amb aquest compromís d'educar en valors a través de l'art musical.
FENT MEMÒRIA
El primer precedent de l'Escola Municipal de Música de Premià de Mar es remunta a l'any 1977, amb els Cursos d'Iniciació Musical organitzats pel Taller Obert d'Expressió. Aquest taller no només se centrava en la música, sinó que també oferia altres activitats culturals i artístiques. Les seves activitats es desenvolupaven a l'Antiga Cooperativa, situada al carrer Sant Pau, número 13.
Durant el curs 1979-1980, el Taller Obert va ampliar la seva oferta amb cursets de Sensibilització i Iniciació a la lectura i escriptura musical, impartits per la professora Francesca Galofré.
El primer semestre de l'any 1981, en col·laboració amb la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Premià de Mar, es van organitzar cursos d'iniciació musical. Aquests cursos es van estructurar en dos nivells per a infants i un nivell específic per a mestres d'EGB, sota el títol “La Música a l'Escola”. Aquell mateix any, el 31 de març, es va aprovar en una acta de l'Ajuntament la creació de l'Escola Elemental Municipal de Música.
A partir d'aquell moment, l'Escola es va consolidar com una entitat municipal, definint i regulant el seu funcionament. El curs 1981-1982 va ser clau en el desenvolupament de l'Escola. Es van establir les primeres bases per a la seva organització, incloent horaris, assignació de professorat, distribució d'aules, estructuració de les assignatures i agrupació de l'alumnat. Paral·lelament, es van fer passos importants en l´àmbit institucional, com l'aprovació oficial de la constitució de l'Escola per part del Ple de l'Ajuntament, i els primers contactes amb el Departament d'Ensenyaments Especialitzats de la Generalitat i el Conservatori de Grau Mitjà de Badalona.
L'Escola va continuar el seu creixement fins que, el 27 d'abril de 1990, es van convocar oposicions per renovar bona part de la plantilla docent. L'any següent, l'Escola Municipal de Música es va traslladar a les instal·lacions de Can Maristany, la seva ubicació actual. Aquell mateix any, l'Escola va rebre el reconeixement oficial del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya com a Centre de Grau Elemental d'Ensenyaments Musicals.