Portada Premià Energia Serveis Autoconsum Municipal
Perfil web
Botó que mostra/amaga menú lateral
Autoconsum Municipal

L'Ajuntament de Premià de Mar té la voluntat de donar resposta als reptes derivats de la situació climàtica i energètica actual. En aquest sentit, al març de 2022 l'Ajuntament de Premià de Mar va aprovar pel Ple Municipal l'adhesió al Pacte de les Alcaldies. Aquest compromís inclou, entre d'altres, l'elaboració del Pla de Transició energètica aprovat inicialment al Ple municipal del mes de juny de 2022. Una de les accions incloses en aquest Pla de Transició energètica és la implementació de sistemes d'autoconsum solar. 

Les instal·lacions d'autoconsum compten des de fa uns anys amb un marc normatiu més favorable al desenvolupament de l'energia solar fotovoltaica en cobertes d'edificis. Així, el Reial Decret 244/2019, de 5 d'abril, entre d'altres aspectes, fixa les modalitats d'autoconsum, defineix l'autoconsum compartit i estableix un nou mecanisme de compensació d'excedents. Aquesta nova normativa, conjuntament amb la reducció de costos d'aquests sistemes, converteix aquest tipus d'instal·lacions en una de les mesures de major impacte en relació a la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

En aquest context, l'ajuntament de Premià de Mar va contractar la redacció de 20 projectes executius per instal·lar sistemes d'energia solar per a l'autoconsum en 20 equipaments municipals. Aquests projectes estan permentent la contractació de les obres durant els anys 2024,2025 i 2026.

Escola bressol municipalEscola Dofí
Escola MontserratEscola la Lió
Escola Sant Cristòfol (Núria)Escola Sant Cristòfol (Gran Via)
Escola adults Santa TeclaCan Salomó
Poliesportiu (pista bàsquet)Poliesportiu (pista hockey)
Dipòsit de vehiclesCementiri municipal
Dipòsit d'aiguaEspai l'Amistat
Fàbrica del GasEdifici Can Roura
Biblioteca municipalCasal Municipal (camí ral)
Centre CívicPèrgola Salvador Moragas

+ INFORMACIÓ

Sant Antoni 21-27 1ª planta
tel: 93 741 74 01 ext 8123
email: ote@premiademar.cat

Escut Ajuntament Premià de Mar
Premià energia
Edifici Can Roura
Carrer Sant Antoni 21-27 1ª planta
tel: 93 741 74 01 ext 8123
email: ote@premiademar.cat
^