1a collita als horts solidaris
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electr˛nicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
12 FEBRER 2016

Aquesta setmana s'han fet les primeres collites als horts solidaris comunitaris. Aquests horts formen part d'un projecte de l'└rea de Serveis Socials i CÓritas de la Parr˛quia de Sant Crist˛fol basat en el conreu per a l'autoconsum i destinat a persones aturades de llarga durada a les quals s'ofereix la formaciˇ necessÓria per poder treballar els horts i assessorament i suport continuat.

Els horts solidaris fan possible que aquestes persones puguin portar a terme una activitat l˙dica, productiva i formativa,  alhora que es fomenta el treball colĚlectiu i la participaciˇ directa en la presa de decisions. Les persones participants en el projecte han de complir uns compromisos, com ara mantenir l'hort i voltants ben nets, assistŔncia i puntualitat en els horaris establerts per treballar l'hort o rebre formaciˇ, tenir cura de l'espai i les eines o respectar els membres del grup.

La primera collita ha estat d'espinacs i ben aviat ja s'hi podran collir altres verdures o llegums, com ara bledes o faves. Alhora, els participants ja hi han comenšat a plantar patates i maduixes. Un cop feta la collita, el producte es reparteix entre les persones participants en el projecte i, si hi ha excedent, s'ofereix al centre DISA PremiÓ. 

Un dels equips que treballa als horts amb la regidora de Serveis Socials, Imma Morales.

A l'hort tambÚ s'hi han plantat bledes, faves, patates i maduixes.

^