Escut de Premià de Mar
S'ha habilitat un telèfon i una adreça de correu-e per atendre totes les consultes sobre els ajuts
Notes de Premsa
17 ABRIL 2020

L'Ajuntament ha habilitat un espai web amb els ajuts que tant el consistori com la resta d'administracions presten a la ciutadania i als sectors de l'emprenedoria i l'empresa.

El web apareix dividit en dos blocs: el primer presenta un llistat d'ajuts per a persones i famílies, i recull des de les urgències socials fins a microcrèdits per pagar el lloguer, passant per les accions del SIAD, l'ajornament del pagament d'impostos i taxes o l'ajustament del preu de les quotes dels serveis municipals al període de serveis prestats. El segon apartat, amb el títol de Comerços - Autònoms - PIMES, explica el seguit de mesures preses per a ajudar aquests sectors a superar la situació de crisi creada per la COVID-19. Aquí es poden consultar els ajuts per a autònoms, la prestació extraordinària per cessament d'activitat o l'ajornament i fraccionament de tributs, entre d'altres.

Agilitzar la tramitació dels ajuts

Per tal de facilitar als usuaris l'accés a la informació i als ajuts, l'Ajuntament ha habilitat el telèfon 661 86 71 55, que funciona de 8 a 15 h, i el correu electrònic covid@premiademar.cat.  Alhora, s'ha habilitat el Formulari Truca'm, mitjançant el qual es poden deixar les dades i el personal municipal es posarà en contacte amb la persona que ho hagi sol·licitat per informar-la o ajudar-la en els seus tràmits.
 
Cal recordar també que l'Ajuntament ha activat el servei OAC360º que ajuda a fer tràmits o demanar ajuts i subvencions. D'altra banda, el nou sistema idCAT Mòbil facilita la realització de tràmits telemàtics al web municipal sense necessitat de disposar del certificat digital.