Mireia Vancells
Filòloga i escriptora
Imprimir
Col·lecció local
 

La seva pàgina web és mireiavancells.wixsite.com

Va néixer a Terrassa al 1964, va cursar la primària a l'Escola Santa Teresa, la secundària a l'Escola Karmel i després es va llicenciar en Filologia Anglogermànica a la Universitat Autònoma. La seva infantesa i joventut van transcórrer en el si d'una família molt nombrosa, a cavall entre el Vallès i Cabrils, on passava els estius. Va viure a Terrassa fins als 26 anys i després, quatre anys a Barcelona. Tot seguit, al 1996, es va traslladar definitivament a Premià, on ha residit des de llavors i on hi té el seu projecte de vida.

Combina la seva feina en un departament d'exportació amb l'afició per escriure. També canta en una coral i li agraden la família, el cinema, la natura, fer esport i fer la migdiada. Afirma que, en el terreny personal, està orgullosa del seu fill i dels seus llibres, que la seva millor novel·la és la que encara no ha escrit, i el que li agrada més d'escriure és inventar-se vides, llocs i històries, i aconseguir que els seus lectors s'entretinguin, s'ho passin bé i descobreixin coses que potser no sabien.


Novel·les publicades:

El secret de la germandat (Bubok, 2009) és una novel·la d'intriga ambientada en un monestir cartoixà del nostre país durant la Guerra del Francès.

Negra memòria (Cossetània, 2013) és un relat d'aventures i explica una història d'indians del segle XIX que porta llum sobre la participació de capitans del nostre país en el tràfic d'esclaus entre Àfrica i Amèrica. Amb aquesta novel·la va guanyar IV Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall l'any 2012.

La carpeta de Vílnius (Bubok, 2015) és una ficció política sobre diversos processos d'independència al llarg de la Història.

L'home de Déu (Cossetània, 2017) és una trama d'intriga anticlerical que parla de capellans i de bruixeria a parts iguals i que posa de relleu com l'Església gestiona, de vegades, el seu patrimoni. Va rebre el  XXXIV Premi de Narrativa Ribera d'Ebre l'any 2016.

Aritmètica del crim (Cossetània, 2018) és una novel·la policíaca i nàutica protagonitzada per una parella d'inspectors dels Mossos d'Esquadra i per un misteriós personatge que els ajuda en la resolució de delictes mitjançant les matemàtiques. Amb aquesta obra va obtenir el VII Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall l'any 2017.

^