Susana Hernández
Escriptora
Imprimir
Col·lecció local
 

Imparteix tallers literaris des del 2011 presencials i en línia. www.susanahernadez.net

Susana Hernández (Barcelona) ha estudiat Imatge i So i Integració Social, Investigació Privada i Psicologia. Ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació exercint de crític musical i redactora d'esports, i de locutora de ràdios.

Ha publicat les novel·les: La casa roja, premi Ciutat de Sant Adrià 2005; La puta que leía a Jack Kerouac; Curvas peligrosas; Contra las cuerdas (finalista la millor novel·la de València Negra 2013; Cuentas pendientes, guanyadora del premi a la millor novel·la negra de Cubelles Noir 2016 i finalista a la millor novel·la de Tenerife Noir 2016, Salamanca Negra 2016 i premis Novelpol 2016; Males decisions/ Malas decisiones, guanyadora del premi a la millor novel·la negra de Cubelles Noir en català 2018 i finalista València Negra en català 2018; La reina del punk. Los miércoles salvajes, finalista Salamanca Negra 2019; Mai més, Las lágrimas del caimán, III Premi Auguste Dupin de Novela Negra 2020; Cerveza mexicana, Premi Ciudad de Lebrija de novela 2022 i El diablo me visita.

La seva novel·la Males decisions ha estat traduïda a l'italià amb el suport de l'Institut Ramon Llull i publicada per l'editorial milanesa Edizionni Le Assassine amb el títol de Scelte sbagliate i ha estat finalista a la categoria de millor novel·la negra traduïda a l'italià al Festival Giallo Garda 2021 amb menció del jurat.

Així mateix, ha participat en diverses antologies: Elles també maten; Fundido en negro; Diez negritos, nuevas voces del género negro espanyol; Obscena, trece relatos pornocriminales; Lecciones de asesinos expertos; Barcelona, viatge a la perifèria criminal; Hnegra; Luces negras; La cervesa de la Highsmith; Juramento Negro; El origen del mundo, Poetas del crimen por la paz, i Escrit al Maresme, entre d'altres.

És autora de diverses peces de teatre breu.

^