Octavi Egea
Escriptor
Imprimir
Col·lecció local
 

Vaig néixer a Barcelona, el juny de 1946. La infància i joventut les vaig viure a la Barceloneta. El meu pare –nascut a Múrcia- fou qui m'inicià en la lectura i l'escriptura en català, ja que a l'escola no se n'ensenyava. Als dinou anys em vaig incorporar a una companyia de teatre afeccionat, com a actor i més tard, com a director.  Els meus estudis i activitat laboral no van tenir res a veure amb la literatura i no va ser fins els quaranta anys que vaig començar a escriure professionalment. El meu primer llibre es va editar el 1987, i d'ençà n'he publicat una trentena, entre narrativa: Jordi d'Urtx (Premi Gran Angular); Abaddon, l'Angel de l'Abisme (finalista Premi Ramon Llull, i Premi Ciutat d'Eivissa); Nova York era la seva ciutat (Premi Recull); Per un forat; El diari d'Olivia Moore (Premi Vila d'Ascó); Spaghetti per a la Gioconda (Premi Ciutat d'Olot); i teatre: Amami, Alfredo, amami (Premi Pepe Alba, Ciutat de Sagunt); Cadàver?, El far (Premi Germà Muntaner, Vila de Paterna), entre altres. 

Amb el nom de BMR EDICIONS DIGITALS la Biblioteca va iniciar, l'any 2012, l'edició de llibres electrònics amb obres inèdites d'autors locals; el primer títol publicat fou Els innocents, text amb què havia guanyat el Premi de Teatre Andorrà.

Vaig debutar en el teatre professional el 2002, amb l'adaptació del guió cinematogràfic When Harry met Sally..., de Nora Ephron, per a comèdia musical, amb música i lletra de cançons de Joan Vives i direcció de Ricard Reguant. En versió alemanya s'estrenà a Berlín el 2004. Altres traduccions i adaptacions de musicals són Grease, Siete novias para siete hermanos, i Cantando bajo la lluvia, estrenades a Barcelona i Madrid. Com autor de text he estrenat J.R.S., de dotze anys (Premi Fundació Romea); Persones perdudes (Premi Octubre); Davant l'Empire (Premi Institut del Teatre, Diputació de Barcelona); Semàfor (Premi Ciutat de Gandia); Menors (Premi Jaume Vidal Alcover, Ciutat de Manacor) i Nosaltres dos (Premi Llorenç Moyà, Binissalem), ambdues últimes estrenades a Mallorca. 

L'abril de 2016, a l'Espai L'Amistat de Premià de Mar, es va estrenar la comèdia Tr3s + tr3s = 7 amb direcció de Carme Abal. 

En la disciplina de Microteatre (teatre breu en espais singulars) he estat guardonat amb els Premis Píndoles 2015 i 2016 amb les obres A les fosques i El detectiu, representades en diferents espais de la geografia catalana durant tres anys ininterrompudament. Ambdós textos s'han representat a Premià de Mar, a l'Espai L'Amistat i al Patronat Teatre. 

Visc a Premià de Mar des dels anys 90 i la meva vinculació amb la vila es referma amb activitats a la Biblioteca Martí Rosselló, amb xerrades sobre el Teatre Musical il·lustrades amb projeccions de representacions escèniques, i presentació anual de l'Acte de Lliurament del Premis Sant Jordi. 

Ràdio Premià de Mar / Premià Mèdia a part de col·laboracions puntuals, condueixo un programa setmanal dedicat al Teatre Musical des de 2012.

Ajuntament de Premià de Mar hi vaig col·laborar en la redacció dels 20 texts que conformen l'Audioguia del projecte Història al Carrer, del novembre 2018.

^