Sara Montesinos
Comunicadora i periodista
Imprimir
Col·lecció local
 

Comunicadora i periodista premianenca especialitzada en migracions i Drets Humans. Ha treballat a gabinets de premsa d'organitzacions humanitàries i del tercer sector com Creu Roja i Metges Sense Fronteres, així com a responsable de premsa d'organitzacions polítiques i culturals d’àmbit nacional. Ha publicat a mitjans com Setembre, Catalan International View, El Món, La Directa o la Revista Opcions. Ha treballat en localitzacions i producció documental i s'ha format en matèries com migració i refugi amb perspectiva de gènere, periodisme interseccional, cultura de pau, conflicte social i Dret Internacional Humanitari. Durant l'any 2016 va treballar a Grècia seguint punts de la ruta migratòria com Lesbos, Idomeni, Eko o Vasilika i va publicar el llibre Petjades d'aigua i sal amb Samuel Nacar i Pagès Editors.

 L'any 2017 va co-fundar l'Agència Talaia, una cooperativa sense ànim de lucre que treballa per la comunicació transformadora i el periodisme social i compromès. El projecte cobreix principalment temes migratoris a Catalunya i altres punts fronterers d'entrada a Europa. Amb l'Agència Talaia, la Sara Montesinos ha publicat en mitjans com el Diari Ara, El Salto, La Mira, el Diari Jornada o la Revista 5W. També amb la cooperativa, ha produït projectes propis com la sèrie documental 18+1, i ha escrit el llibre de literatura juvenil Tan sols viure, tots dos projectes giren entorn el context i la realitat de joves que migren sols. Actualment, l'Agència Talaia forma part de Coop Maresme, des del qual es dedica també a la comunicació i la sensibilització en matèria d'Economia Social i Solidària.

L'any 2017 va co-fundar l’Agència Talaia, una cooperativa sense ànim de lucre que treballa per la comunicació transformadora i el periodisme social i compromès. El projecte cobreix principalment temes migratoris a Catalunya i altres punts fronterers d'entrada a Europa. Amb l'Agència Talaia, la Sara Montesinos ha publicat en mitjans com el Diari Ara, El Salto, La Mira, el Diari Jornada o la Revista 5W. També amb la cooperativa, ha produït projectes propis com la sèrie documental 18+1, i ha escrit el llibre de literatura juvenil Tan sols viure, tots dos projectes giren entorn el context i la realitat de joves que migren sols. Actualment, l'Agència Talaia forma part de Coop Maresme, des del qual es dedica també a la comunicació i la sensibilització en matèria d'Economia Social i Solidària.

^