Tina Vallès
Escriptora, traductora i correctora
Imprimir
Col·lecció local
 

És llicenciada en Filologia catalana per la Universitat de Barcelona i autora de dues novel·les, diversos reculls de contes i també de literatura infantil. És coeditora del portal de contes Paper de vidre i col·labora periòdicament com a articulista al diari Vilaweb.

Ha publicat diversos llibres de contes per a adults com L'aeroplà del Raval (LaBreu, 2006), Un altre got d'absenta (LaBreu, 2012) i El parèntesi més llarg (Edicions Proa, 2013; premi Mercè Rodoreda), i també per als més petits, com ara Bocabava (Fragmenta Editorial, 2016), Totes les pors (Editorial Galera, 2016), La marieta sense taques (Editorial Bambú, 2017), Crec (Kireei, 2017) i Erra (Comanegra, 2018); alguns dels quals traduïts al castellà i al portuguès.

Es va estrenar com a novel·lista amb Maic (Baula, 2011) i el 2017 va publicar La memòria de l'arbre (Anagrama), mereixedora del premi Llibres Anagrama i del 15è premi Maria Àngels Anglada, novel·la que ha estat traduïda al castellà, al portuguès, al francès (guardonada amb el premi Jean Monnet), a l'italià, al turc (on va per la 6a edició amb més de 14.000 exemplars venuts) i al gallec, i que pròximament serà traduïda a l’àrab, l'alemany, el polonès, el lituà, el brasiler i l'eslovè.

Al 2020 va guanyar el premi Folch i Torres amb la novel·la infantil Els pòstits del senyor Nohisoc (La Galera, 2021), i abans que acabi el 2021 té previst publicar una altra novel·la per a nens i nenes (Animallibres) i una per a adults (Anagrama). 

Tot i néixer a Barcelona, va arribar a Premià de Mar per la festa major de 1976, amb un mes de vida, i hi va créixer i aprendre a llegir i a escriure, i no en va marxar fins al 2001, després de passar moltes tardes a la biblioteca de Can Manent."

^