David Grau
Escriptor
Imprimir
Col·lecció local
 

"Vaig néixer a Premià el llunyà any de 1972 a cinquanta metres escassos de la mar. 

La infància i l'adolescència transcorreren entre tres escoles i un institut que no em feren variar la meva idiosincràsia empeltada d'imaginació, fantasia i recerca de la veritat amagada.  Sempre distret i somiador vaig arribar a la Universitat per estudiar història, esperant que definitivament hi podria trobar saber i llum. Un cop vist el pa que s'hi donava, vaig tallar aquell camí amb una profunda decepció.

Anys més tard, vaig aventurar-me amb el cinema, un dels altres amors de la meva vida fins llavors. Mentre corria l'any 1998, poc abans d'acabar els segon curs de direcció i guionista, un guió que havia rebutjat l'escola per produir-lo com a treball final de la classe, va trobar producció privada convertint-se en Ciutadà K., un curt ficcionat sobre els últims dies de la vida de Kafka que va tenir bona acollida al Festival de Sitges. Posteriorment, vaig realitzar un altre curt, Jazz. Un parell d'anys més tard, vingué el llargmetratge documental històric, L'apropiació del Descobriment d'Amèrica, estrenat als cinemes Verdi que estigué en cartellera més de cinc mesos. Aquest èxit de públic i el rebombori que va originar em dugueren a poder produir A la recerca del Grial un híbrid de documental històric ficcionat, protagonitzat pel gran actor Jordi Dauder. Una aventura per terres d'Occitània i un plaer i un goig visual, a més d'un record inesborrable per la relació viscuda al rodatge amb l'actor ja desaparegut.   

Després vingué un altre documental Enigma Cervantes, i mentre esperava la possibilitat de fer el debut amb un llarg de ficció, vaig treballar en diverses feines relacionades amb el cinema. No va sortir el llarg, i allò (i altres coses) em dugué a besllumar que millor seria empendre un altre camí, més solitari i no tan glamurós, com era la feina de novel·lista, publicant amb Columna, ara fa quatre anys, la meva primera obra El defensor de les bruixes, que ha tingut prou bona acollida entre la gent que l'ha llegida. 

Objectius acomplerts, per ara. Mentre els meus dos fills creixen, espero tornar a tenir una part de la tranquil·litat perduda per atacar la segona novel·la, amb garanties de no defraudar els lectors que han gaudit de la història de llum del Joanet i la Robina enmig d'una Catalunya en plena cacera de bruixes."

 

^