Finalitza la segona fase de les obres del Museu RomÓ
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electr˛nicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
25 MAIG 2021

Ja han acabat les obres de la segona fase del projecte d'adequaciˇ i muse´tzaciˇ del Museu RomÓ. Els treballs que ara han finalitzat han consistit en la construcciˇ d'un nou accÚs, amb escales i ascensor, que s'ha ubicat al carrer d'Enric Granados. TambÚ s'ha completat la pavimentaciˇ de l'interior del jaciment amb formigˇ polit, s'han protegit els pilars amb un producte ignÝfug contra incendis i s'hi han ubicat les passarelĚles d'accÚs. Finalment, s'ha enllestit tot el sistema elŔctric i l'adequaciˇ ambiental i de climatitzaciˇ, tant la calefacciˇ com l'aire condicionat.

Un cop acabades aquestes obres, els pr˛xims mesos es faran els darrers arranjaments perquŔ el Museu RomÓ pugui ser visitat pel p˙blic.

Aquesta fase dels treballs ha tingut un cost de 424.149,30 €, dels quals l'Ajuntament n'aporta el 8,7%. Cal recordar que aquesta actuaciˇ forma part del Pla de Barris, que subvenciona la Generalitat de Catalunya, i estÓ cofinanšada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

El mosaic ja es troba a la seva ubicaciˇ definitiva

Coincidint amb aquests treballs, ja s'ha situat a la seva ubicaciˇ definitiva el mosaic romÓ que va aparŔixer el 1969 en el decurs d'una excavaciˇ a la Gran Via de LluÝs Companys. El mosaic va tornar a PremiÓ de Mar el 2 de novembre de l'any passat mercŔs a un contracte de cessiˇ en comodat signat entre l'Ajuntament i el Museu d'Arqueologia de Catalunya. Un cop a la vila, una empresa especialitzada va restaurar el mosaic en uns locals del port abans de la seva instalĚlaciˇ al Museu RomÓ per formar part de la seva colĚlecciˇ permanent.

Reportatge sobre el procÚs de restauraciˇ del mosaic romÓ

Î  
Treballs de restauraciˇ del mosaic romÓTreballs de restauraciˇ del mosaic romÓ
^