Finalitza la segona fase de les obres del Museu Romà
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
25 MAIG 2021

Ja han acabat les obres de la segona fase del projecte d'adequació i museïtzació del Museu Romà. Els treballs que ara han finalitzat han consistit en la construcció d'un nou accés, amb escales i ascensor, que s'ha ubicat al carrer d'Enric Granados. També s'ha completat la pavimentació de l'interior del jaciment amb formigó polit, s'han protegit els pilars amb un producte ignífug contra incendis i s'hi han ubicat les passarel·les d'accés. Finalment, s'ha enllestit tot el sistema elèctric i l'adequació ambiental i de climatització, tant la calefacció com l'aire condicionat.

Un cop acabades aquestes obres, els pròxims mesos es faran els darrers arranjaments perquè el Museu Romà pugui ser visitat pel públic.

Aquesta fase dels treballs ha tingut un cost de 424.149,30 €, dels quals l'Ajuntament n'aporta el 8,7%. Cal recordar que aquesta actuació forma part del Pla de Barris, que subvenciona la Generalitat de Catalunya, i està cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

El mosaic ja es troba a la seva ubicació definitiva

Coincidint amb aquests treballs, ja s'ha situat a la seva ubicació definitiva el mosaic romà que va aparèixer el 1969 en el decurs d'una excavació a la Gran Via de Lluís Companys. El mosaic va tornar a Premià de Mar el 2 de novembre de l'any passat mercès a un contracte de cessió en comodat signat entre l'Ajuntament i el Museu d'Arqueologia de Catalunya. Un cop a la vila, una empresa especialitzada va restaurar el mosaic en uns locals del port abans de la seva instal·lació al Museu Romà per formar part de la seva col·lecció permanent.

Reportatge sobre el procés de restauració del mosaic romà

×  
Treballs de restauració del mosaic romà Treballs de restauració del mosaic romà
^