L'Ajuntament demana l'ampliaciˇ de la declaraciˇ de la vila com a Zona d'habitatge tens
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electr˛nicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
30 JUNY 2021

El govern municipal portarÓ al ple de juliol demanar a la Generalitat l'ampliaciˇ de la declaraciˇ de PremiÓ de Mar com a └rea amb mercat d'habitatge tens. Aquesta declaraciˇ implica que queden limitats per llei els preus mÓxims dels contractes dels lloguers de la vila, tal com recull la Llei 11/2020, de setembre de l'any passat, de mesures urgents en matŔria de contenciˇ de rendes en els contractes d'arrendament d'habitatges. El municipi estava incl˛s en la disposiciˇ transit˛ria que ha permŔs aplicar la normativa des del setembre de 2020 i durant un any. Amb aquest trÓmit que inicia l'Ajuntament, la normativa s'aplicaria durant 5 anys mÚs.

L'Ajuntament vol demanar aquesta ampliaciˇ de la declaraciˇ desprÚs d'observar que, en els darrers 5 anys, la mitjana de preus de lloguer a PremiÓ de Mar ha superat el preu mitjÓ al conjunt del Principat entre un 3 i un 8%. D'altra banda, el lloguer mitjÓ de preu de lloguer a PremiÓ de Mar suposa una cÓrrega del 66,60% de la renda mitjana neta per persona i el 45,08% de la renda mitjana neta per unitat de consum. En tots els casos la cÓrrega del lloguer supera el 30% de la renda mitjana de les llars.

Es consideren Órees amb Mercat d'habitatge tens els municipis o les parts de municipi que estan especialment en risc de no disposar de la dotaciˇ suficient d'habitatges de lloguer a un preu assequible que permeti d'accedir-hi a tota la poblaciˇ, situaciˇ en la qual es troba PremiÓ de Mar.  

Com a pas previ a demanar aquesta declaraciˇ, des de l'Ajuntament s'ha iniciat un trÓmit de consulta, audiŔncia i informaciˇ p˙blica, que es pot consultar al web municipal.

^