L'Ajuntament demana al Consell Comarcal que sancioni l'empresa responsable de la reclamaciˇ de les treballadores del SAD
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electr˛nicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
02 MARš 2023

L'alcalde Rafa Navarro ha solĚlicitat al Consell Comarcal del Maresme que sancioni el soci privat de l'empresa Serveis Educatius i Socials del Maresme (SESMAR) S.L.perquŔ es faci cÓrrec del deute pendent amb les treballadores del Servei d'AssistŔncia a Domicili. En cas contrari, l'Ajuntament no descarta emprendre les accions corresponents per desencallar la situaciˇ.

Cal recordar que el gener de 2021 el Ple municipal va aprovar el conveni amb el Consell Comarcal del Maresme per a la delegaciˇ de la competŔncia del servei. El conveni es va extingir per part de l'Ajuntament el setembre del mateix any a causa del mal funcionament de l'empresa que gestionava el servei. Posteriorment, l'Ajuntament va assumir el servei, a travÚs d'una altra empresa, que va subrogar les treballadores.

Les treballadores van reclamar a SESMAR SL la quantitat de 8.645 € en concepte d'hores extres i altres conceptes pendents. La Inspecciˇ de Treball i de la Seguretat Social de Catalunya ha reconegut que l'abonament correspon a SESMAR, SL.

DesprÚs de vÓries reclamacions per part de l'Ajuntament al Consell Comarcal,  l'alcalde avui ha enviat un ofici a la seva gerent i al seu president perquŔ actu´n contra l'empresa que es nega a pagar aquest deute a les treballadores.

Concretament, Navarro ha demanat al Consell Comarcal que es proposi una sanciˇ al soci privat de SESMAR, SL pel mateix import reclamat, per tal que recondueixi la seva actitud.

En el cas que des del Consell Comarcal no es tramiti el corresponent expedient d'imposiciˇ de penalitats per reconduir l'actitud del soci privat de l'empresa SESMAR, SL l'Ajuntament no descarta portar a terme les corresponents accions administratives o penals.

^