El ple aprova la constitució de la Taula de Discapacitat
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
05 DESEMBRE 2023

El ple ordinari de novembre va aprovar una moció presentada per la totalitat dels grups municipals per a la creació de la Taula de Discapacitat de Premià de Mar.

Tal com indica la moció, des de l'Ajuntament ja s'han posat en marxa accions compromeses amb la igualtat d'oportunitats, la inclusió de les persones amb discapacitat en tots els àmbits de la vida, la participació activa d'aquestes persones en la presa de decisions i la millora continuada de les seves condicions de vida, com ara actuacions urbanístiques accessibles, ajuts a transport i altres línies de subvenció.

La voluntat de constituir la Taula de Discapacitat implica, però, un pas més. En aquest sentit, la moció aprovada demana:

  • 1. Constituir la Taula de la Discapacitat de Premià de Mar durant l'any 2024, integrada pels grups polítics, les entitats del tercer sector i agents comunitaris així com representants del col·lectiu de les persones amb discapacitat amb l'objectiu d'incorporar la mirada de la discapacitat al màxim d'actuacions municipals.
  • 2. Desplegar un punt d'atenció a les persones amb discapacitat a Premià de Mar, amb especial atenció a aquelles famílies amb infants que necessiten tot l'acompanyament i el suport de l'administració pública.
  • 3. Establir i mantenir de manera estable canals de comunicació entre l'ajuntament  i les entitats de l’àmbit.
  • 4. Fer de Premià de Mar una ciutat de referència en l’àmbit de l'accessibilitat física i cognitiva, en aquest sentit, caldrà continuar desplegant intervencions de millora de l'entorn urbà, eliminant barreres i creant més espais amables i que afavoreixin la relació comunitària.
  • 5. Programar activitats de sensibilització i informació entorn de la discapacitat i l'autonomia personal.
  • 6. Revisar, ampliar i millorar els serveis destinats a les persones amb discapacitat.

Cal recordar que, per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, dimecres passat es va fer a la Biblioteca Martí Rosselló la conferència "Inclusió social i discapacitat, què hem de canviar?", a càrrec de Pep Solé, advocat, activista i director de Support Girona, referent europeu en el suport jurídic i social a les persones amb discapacitat i a les seves famílies. D'altra banda, i pel mateix motiu, el diumenge 3 de desembre, les façanes de l'antiga Casa de la Vila i de la masia de Can Manent es van il·luminar de color taronja.

^