Seguiment de les mocions aprovades al Ple (mandat 2019-2023)
(050) Per la regulació de persones migrades que viuen a Catalunya
Imprimir
Seguiment de les mocions aprovades al Ple (mandat 2019-2023)
29 NOVEMBRE 2021
  • Data del Ple d'aprovació:
    30 d'abril de 2020
  • Enllaç a la moció:
  • Presentada per:
    PECP
  • Servei responsable:
    Serveis Socials
  • Estat
    Executades
  • Respostes:

    En el seu moment es va traslladar comunicació dels acords que consten a la moció. Des de Serveis Socials es valoren els casos de les persones no empadronades en situació de vulnerabilitat, per tal de facilitar-los en cas que en depenguin per a la resolució de tràmits i/o ajuts per regularitzar la seva situació.
    Sabem que tant l'Estat Espanyol com la Generalitat han flexibilitat alguns dels requisits i han allargat terminis. En relació al punt 2, les tres primeres demandes pertoquen directament a l'Estat Espanyol i amb l'actual Llei d'Estrangeria aquestes no són possibles.
    Sobre la 4a demanda, les autoritzacions que expiraven el 2020 van ser prorrogades (ordre SND/421/2020) i es va fer una segona pròrroga que va finalitzar el passat mes de març.
    La 5a demanda pertoca a l'Estat ja que les autoritzacions de residència per arrelament social són competència seva. Però en relació als informes d'arrelament social i davant la impossibilitat per a moltes persones de fer formació al llarg del 2020, la Generalitat va permetre que aquelles persones interessades poguessin tirar endavant la sol·licitud amb el compromís de realitzar la formació necessària al llarg del 2021.

^