Seu electrònica de Primilia Serveis
 
Perfil web
Botó que mostra/amaga menú lateral
Toni Martín García - Director Espai l'Amistat
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Seu electrònica de Primilia Serveis
27 ABRIL 2022
  • Biografia:

    Nascut a Premià de Mar el 31 de juliol de 1970. Llicenciat en dramatúrgia i direcció escènica per l'Escola Superior d'Art Dramàtic (Institut del Teatre) Comença la seva trajectòria professional treballant com ajudant de direcció amb directors com Lluís Pasqual, Sergi Belbel, Carme Portaceli, Rosa Novell, entre d'altres. La seva inquietud i el seu compromís com a creador el porten a interessar-se en el teatre social, iniciant un projecte per acostar els clàssics a interns penitenciaris per tal de reflexionar, mitjançant el treball de creació, sobre els seus propis conflictes. 

    Entre les seves obres dramàtiques cal destacar textos com Canvis (1995); Buits (1997) dirigida per Lurdes Barba al Tantarantana Teatre; The Hamlet Circus (2004); Fairy (2007) escrita conjuntament amb Carme Portaceli i per la qual va guanyar el premi MAX de les Arts Escèniques com a millor text en llengua catalana; Exposició (2010) estrenada a Mèxic D.F. amb producció de l'actor Diego Luna; The Caesar Project (2012); Iago (2013); el musical de creacció Guapos i pobres (2014); Inviernos (2016); El darrer secret de William Shakespeare (2018) La diferencia inexistente (2019). 

    Pel que fa a les direccions d'escena Tens por? d'Isa Fernández a la Sala Muntaner; The Hamlet Circus al Teatre Romea; The Caesar Project a la presó de Can Brians; Marry me a little d'Stephen Sondheim al Teatre Lliure i el musical Guapos i pobres al Teatre Goya. 

    Des del 2011 és el director artístic de l'Espai l'Amistat de Premià de Mar, i és un dels creadors dels Premis Butaca de teatre de Catalunya.

^