El transvasament de sorra no es podrà fer aquest estiu
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
18 JULIOL 2019

Amb motiu d'una notificació del port que preveu que el vaixell draga arribi a Premià de Mar a finals de juliol, l'Ajuntament ha aturat l'operació

L'empresa concessionària del port, Marina Port Premià, ha fet saber a l'Ajuntament que encara no disposa del permís del Servei de Ports de la Generalitat de Catalunya per poder fer els treballs d'extracció de sorra. Aquest fet, sumat a què el vaixell draga es troba realitzant altres tasques, fa que la data prevista per començar a fer el transvasament de sorra a Premià de Mar sigui a finals de juliol i obligaria a tancar l'accés a la zona de bany de la platja de Llevant durant una setmana.  Amb la voluntat de no perjudicar les persones usuàries de la platja en ple estiu, l'Ajuntament ha demanat al port que aturi l'operació.

Solució definitiva
Cal recordar que el problema de la manca de sorra és comú a diversos municipis del Baix Maresme i l'Ajuntament ha reclamat reiterades vegades a les administracions amb competències una solució definitiva. En aquest sentit, hi ha un projecte elaborat per part del Ministeri consistent en la col·locació d'espigons que no s'ha arribat a materialitzar.

Compensació per part del port
Mentrestant, els responsables del port de Premià tenen l'obligació de fer-se càrrec cada any del transvasament de sorres a les platges de la vila, de llevant a ponent. Al mes de març l'Ajuntament va sol·licitar-los el transvasament corresponent per a aquest 2019 amb la voluntat que es fes a principis d'estiu. L'endarreriment dels permisos ha provocat que es demani que s'aturi l'operació amb l'objectiu d'evitar les molèsties a les persones usuàries en ple estiu. L'Ajuntament estudiarà quin tipus de compensació demanarà al port.

^