La repicada de campanes i l'enlairada de coets donen pas a una Festa Major diferent
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
08 JULIOL 2020

Aquest matí s'ha fet a la plaça de l'Ajuntament l'enlairada de coets i la repicada de campanes, que simbolitzen el tret de sortida de la Festa Major. Les circumstàncies derivades de la pandèmia de COVID-19 obliguen que d'enguany sigui una festa necessàriament diferent. Les mesures de seguretat per evitar nous contagis de la malaltia, en especial pel que fa al manteniment de les distàncies i a evitar les concentracions no permetien planificar una festa com la dels altres anys. Tot i això, s'ha elaborat un programa que permetrà participar de la Festa Major a través del web de la Festa Major, de les xarxes socials i de Ràdio Premià de Mar. Els primers actes, com ara l'Eufòria petita i l'Eufòria, ja es van celebrar ahir dimarts. 

El fil conductor dels pirates i els premianencs es mantindrà en tot moment, així com els actes principals, que tot i que no seran presencials, permetran veure, escoltar i sentir la festa. I també participar-hi.

Des d'on es pot seguir la festa?
Festamajor.pdm.cat
Instagram de la Festa Major
Twitter de la Festa Major
Facebook de la Festa Major
Canal de Youtube de la Festa Major 
Ràdio Premià de Mar: 95.2 FM  
Des dels balcons i terrats (alguns dels actes)

Què hem de fer per poder seguir i participar de la festa?
A través del programa publicat al web de la Festa Major festamajor.pdm.cat/programa/ podeu consultar els actes que es fan cada dia, a quina hora es fan i com els podeu seguir.  A l'hora indicada, s'activarà el vídeo o l'enllaç per poder accedir als continguts.

Al mateix temps, des de les xarxes socials de la Festa Major, cada dia anirem anunciant i reproduint els actes.
Estigueu atents perquè en molts dels actes hi podeu participar activament, tant des dels balcons, finestres i terrats, com des de les xarxes  socials.

Actes oficials
L'enlairada de coets i la repicada de campanes, el pregó de la Festa de l'Any, a càrrec de l'entitat de l'any, Barca de Mitjana, i el ball de gegants, es podran seguir de manera virtual (consulteu a festamajor.pdm.cat/programa els horaris i com seguir-ho).

Actes que es podran seguir tant des dels balcons, finestres i dels terrats com des del web, xarxes socials i Ràdio Premià de Mar
L'Eufòria, que es va celebrar dimarts dia 7.

Som piraaaates... +  Invasió pirata, dimecres dia 8 a partir de les 22 h. Un cop hagin arribat els pirates, tot el poble s'omplirà amb el so del seu himne. Ens hi ajudeu des dels vostres balcons, finestres o terrats?

Correfoc d'escamots, dia 11 a les 22.30 h (a través de balcons i terrats i d'Instagram Live).

Expulsió i Batalla final (Una història de Premianencs i pirates,  capítol 5: Els fem fora!), diumenge dia 12 a les 18.30 h. A les 18.45 h sonarà l'himne premianenc a tot el poble. Feu que també se senti des del vostre balcó, finestra o terrat!  

Fi de festa Major de la COVID-19 (focs d'artifici des de diferents punts de la vila, perquè els pugueu gaudir des d'allà on sigueu). Sintonitzeu Ràdio Premià de Mar i gaudiu de l'efecte piromusical. Diumenge 12 a les 23 h. 

Participar en els actes des de les xarxes socials
L'esperit participatiu de la festa s'ha volgut mantenir, i per aquest motiu s'han preparat diferents reptes i activitats:

Reptes diaris. Cada dia es demanarà un repte a través d'Instagram, Twitter i Facebook.
Un cop finalitzi la Festa Major se sortejarà un lot de productes de la festa entre totes les persones que hagin fet tots el reptes. És imprescindible afegir l'etiqueta (#) de dada repte.

Escape Room. Aquest any l'Omar i els seus pirates han preparat diverses proves que caldrà superar.
A partir del dimecres dia 8, cada dia tindreu tres nous enigmes per aconseguir derrotar els pirates.

Jocs online. Torneig de jocs en línia: FIFA 2020, Fortnite, League of Legends i Clash Royale. Les inscripcions finalitzen el 7 de juliol i es poden fer a través del festamajor.pdm.cat..
Les finals de cada un dels jocs es podran veure a través del web festamajor.pdm.cat.

Participació de les entitats
Com sempre, les entitats seran molt presents durant la Festa Major. Així, a través del web i de les xarxes socials podreu seguir i/o participar de diverses activitats, com ara els reptes fotogràfics, aprendre a ballar sardanes, a elaborar el pa amb vi i sucre o el rom cremat, o veure concerts o activitats de cooperació.

Una història de premianencs i pirates per capítols
Cada dia, a través del web festamajor.pdm.cat., d'Instagram i de Youtube, s'estrenarà un capítol de la sèrie que s'ha rodat sobre els premianencs i els pirates. Consulteu al programa l'hora d'emissió de cada dia.

^