Notes de Premsa
El ple aprova una moció per adequar l'empadronament a la normativa vigent
La moció es va presentar a instàncies de la Coordinadora d'Associacions de Veïns de Premià de Mar
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
28 SETEMBRE 2020

El ple de setembre va aprovar una moció resolutiva perquè l'alta al padró municipal es faci d'acord amb la normativa, i de la mateixa manera que als municipis de la rodalia.

L'objectiu de la moció és el d'adequar les normes d'alta al padró municipal com a eina per fer front a les situacions d'ocupació il·legal d'habitatges, dins de les competències municipals. Per fer-ho, la documentació acreditativa del domicili de residència serà el títol que legitimi l'ocupació de l'habitatge. Aquest títol podrà ser el títol de propietat o bé el contracte vigent d'arrendament per l'ús de residència habitual, fent servir la possibilitat d'interpretació per situacions diferents que permet la norma. D'aquesta manera s'iguala l'empadronament a tota la ciutadania del municipi i amb les mateixes condicions i garanties. Les entitats impulsores de la moció consideren que el fet que a Premià de Mar, i a diferència de les poblacions veïnes, no es demanés aquesta documentació per fer la inscripció al padró actuava com a efecte crida per a possibles okupes. Alhora, la mateixa norma ja regula l'obligació d'empadronament en situacions de vulnerabilitat, com sempre s'ha estat fent.

Aquesta moció deixa sense efecte l'aprovada al ple municipal d'octubre de 2018 sobre el dret a l'empadronament i que permetia realitzar-lo sense haver de presentar el títol de propietat de l'habitatge on es volia empadronar ni el contracte de lloguer.

La moció la presentaven els grups municipals JxCAT-PDeCAT i PSC-UxP-CP fent-se càrrec de la sol·licitud presentada a tots els grups per la Coordinadora d'Associacions de Veïns de Premià de Mar i signada per vuit representants d'aquestes associacions.

La moció es va aprovar amb els vots favorables els grups municipals de JxCAT-PDeCAT, PSC-UxP-CP i C's, i els vots en contra d'ERC-JxP-AM, CP-AMUNT i PECP.

^