Nou carril bici al carrer de Santiago Rusiñol
Les places d'aparcament gratuït es mantindran
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
20 GENER 2021

Aquest matí han començat els treballs de pintura d'un nou tram de carril per a bicicletes al carrer de Santiago Rusiñol entre els carrers del Pintor Pau Roig i del Doctor Martí Casas. El nou carril ocupa la franja de carrer que al mes de juny, amb motiu de les restriccions per la COVID-19, es va convertir en espai per a vianants.

Aquest carril bici se suma als ja existents i suposa un pas endavant en la mobilitat sostenible del municipi i en la pacificació dels seus carrers. Alhora, permetrà mantenir les mateixes places d'aparcament gratuït que hi havia fins ara.

Cal recordar que el 2018 es va fer una reunió entre representants de l'Ajuntament i veïns i veïnes del sector Est-Can Ferrerons i es van consensuar un seguit de mesures per pacificar el trànsit de la zona, entre les quals hi havia la incorporació d'un carril bici al carrer Santiago Rusiñol i fer el carrer de doble sentit. Finalment, un cop finalitzin els treballs del carril bici, el carrer continuarà essent d'un sol sentit. D'aquesta manera es prioritza, a més de la sostenibilitat, la pacificació del barri, una mesura que ja s'està aplicant a altres zones, com ara a la carretera de Premià de Dalt i que es vol anar fent extensiva a tot arreu on sigui possible.

Les altres mesures que es van acordar amb els veïns i veïnes, com ara no tallar el tram del carrer de Ramon de Penyafort entre els carrers dels Batlles i dels Capitans de Mar, mantenint el sentit en direcció muntanya i afegint senyals d'stop a les cruïlles; i canviar de sentit el tram del carrer dels Batlles comprès entre els carrers de Santiago Rusiñol i Llevant (carretera de Vilassar de Dalt), en direcció oest i col·locar bandes reductores de velocitat al carrer Doctor Martí Casas, ja s'han realitzat.

Carril bici carrer de Santiago Rusiñol 02

^