Notes de Premsa
L'Ajuntament augmenta en un 50% els ingressos per subvencions durant el 2021 i tanca l'any justificant 2,3 M€
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
31 GENER 2022

L'Ajuntament va aconseguir augmentar en més d'un 50% els ingressos previstos per a 2021 en el capítol de subvencions externes. Amb l'exercici contable 2021 acabat de tancar, les dades indiquen que dels 1,5 milions d'euros pressupostats en concepte de subvencions s'ha passat als 2,3 milions. L'augment respon a una tasca específica i intensa realitzada pel departament de Serveis Econòmics de cara a atreure i justificar el màxim de subvencions possibles, principalment atorgades per la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, cal recordar que des de mitjans de 2021, aquest departament compta amb un professional específic per detectar i fer seguiment de les convocatòries de subvencions que es publiquen.

A grans trets, de les noves subvencions obtingudes durant els últims mesos de 2021 destaquen les relacionades amb la reactivació de l'ocupació (80.000 €), la promoció del talent i la tecnologia (52.000 €), pràctiques laborals per a joves i garantia juvenil (33.000 €), la gestió del transport públic interurbà (82.000 €), ajuts a Serveis Socials i per a assistència domiciliària (+250.000 € repartits en diferents subvencions), ensenyament (70.000 €), polítiques d'igualtat (55.000 €), Medi Ambient (35.000 €) i cultura (40.000 €).

Nou Pla de Subvencions i Pla Antifrau

De cara a 2022, ja s'està treballant en la millora del Pla de Subvencions i en la creació d'una comissió interna de seguiment, que vetlli per la generació de projectes subvencionables i la calendarització i distribució de les tasques que cal completar abans de la consecució de cada subvenció. Aquest any, es preveu que les poblacions amb menys de 50.000 habitants puguin començar a optar directament a diferents convocatòries relacionades amb els fons 'Next Generation EU', i per aquest motiu l'Ajuntament ha posat en marxa la redacció del seu 'Pla de mesures antifrau', un nou document d'obligatòria creació i compliment exigit per l'Oficina Antifrau de Catalunya per a totes les organitzacions que gestionin fons europeus.

^