Dilluns 27 entra en funcionament la Casa de la Dona
Un espai municipal de referŔncia i cohesiˇ per a totes les dones de PremiÓ de Mar
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electr˛nicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
23 MARš 2023

Dilluns vinent, dia 27,  ja estarà operativa la Casa de la Dona, un nou servei municipal pensat per crear un espai de referència en el qual totes les dones se sentin còmodes, escoltades i empoderades.  

L'objectiu de la Casa de la Dona és que totes les dones de Premià de Mar hi trobin suport i acompanyament , tant per part de professionals com d'altres dones usuàries de l'espai, i també benestar i oci. En aquest sentit, de manera periòdica s'oferiran tallers , activitats socials, culturals i de lleure que siguin del seu interès i que, alhora, facilitin a les participants poder compartir experiències, viure la cohesió entre elles i crear comunitat .

La primera setmana de funcionament s'hi faran dos tallers, un d'introducció a l'autodefensa per a dones i un altre d'aromateràpia i d'olis essencials per al benestar de la dona.

Fàbrica del Gas

La Casa de la Dona s'ubicarà a la Nau 1 de l'antiga Fàbrica del Gas i inclourà també el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), que ofereix informació, assessorament, primera atenció i acompanyament amb relació a l'exercici dels seus drets a les dones en tots els àmbits i de manera molt especial en els casos de violència masclista.

La Casa de la Dona és fruit d'un treball intens per part de personal tècnic municipal, de diferents especialitats, i la participació de diverses dones del municipi. El desenvolupament del projecte s'ha fet seguint la metodologia del “Design Thinking”, amb el suport d'una empresa externa especialitzada.  

Horaris i primeres activitats

Els horaris de la Casa de la Dona seran els següents:

 • Dilluns, dimecres i divendres, de 9 a 13 h
 • Dimarts i dijous, de 15 a 19 h

Els primers tallers previstos són els següents:

Taller d'introducció a l'autodefensa per a dones.

 • Dimecres 29 de març. De 17 a 18.30 h.
 • Abordarem l'autodefensa des d'una perspectiva de gènere, situant les agressions envers les dones dins d'un context social.
  Màxim 15 places
 • Inscripcions: casadeladona@premiademar.cat . A partir de 18 anys.

Taller d'aromateràpia i d'olis essencials per al benestar de la dona.

 • Dijous 30 de març. De 18 a 19.30 h
 • Vine a conèixer l'efecte dels olis essencials i emporta't una petita mostra personalitzada.
  Màxim 15 places
 • Inscripcions: casadeladona@premiademar.cat.  A partir de 18 anys.
^