Control de plagues

El control de les plagues urbanes està dirigit a mantenir la via pública i edificis municipals d'ús públic sanejats d'artròpodes i rosegadors, per tal de prevenir la transmissió de malalties anomenades zoonosis i garantir la salubritat dels llocs i edificis públics.

Amb aquest objectiu, una empresa especialitzada en el control de plagues realitza periòdicament inspeccions tant en els edificis municipals, com en la via pública i xarxa de clavegueram.

Recomanacions per a la contractació d'una empresa especialitzada en el control de plagues

Informació per la ciutadania sobre les plagues

.

El mosquit tigre

El mosquit tigre va arribar a Espanya el 2004 i va començar a trobar-se en el Baix Llobregat des de l'any 2005 .

Aquest és un problema força diferent dels mosquits tradicionals, perquè la major part de les larves d'Aedes albopictus es desenvolupen en aigües que estan en petits recipients, dins dels habitatges. Per això, en el control del mosquit tigre una part molt important de la feina l'han de fer els mateixos ciutadans, suprimint aquests recipients amb aigua a les seves llars. Una acció molt senzilla que repercutirà en un alleujament a casa seva i a les dels seus veïns.

Durant els mesos de maig a setembre l'empresa contractada per realitzar el control de plagues dins del nostre municipi, realitzen un total de tres tractaments en els embornals de la via pública que acumulin aigua per tal d'evitar la formació de larves de mosquit tigre i d'aquesta manera tenir controlada la presència de mosquits tigre.

Destaquem:
 
 
Mosquit tigre
L'empresa concessionària del servei de control de plagues inicia aquesta setmana tractaments específics als embornals dels carrers i altres indrets on s'acumula l'aigua per prevenir i combatre la presència de mosquits tigre.Més informació...
Mosquit tigre
Les pluges de les darreres setmanes han pogut provocar un increment en la presència de mosquits tigre a la via pública que es pot estendre en el temps més enllà del que és l'habitual.Més informació...
Mosquit tigre
Informació actualitzada sobre el mosquit tigre al web del Consell Comarcal Més informació...
 
^