Cultura i festes
Portada Cultura i Festes Patrimoni El Centre l´Amistat
Perfil web
Botó que mostra/amaga menú lateral
El Centre l´Amistat

L'any 1892 una colla de seixanta premianencs van fundar el Centre l'Amistat Obrera, una entitat que complia les funcions de mútua en una època en què la seguretat social hagués estat un argument propi de la ciència-ficció. Les quotes dels socis de l'Amistat servien tant per facilitar ajudes als treballadors en casos de necessitat com per organitzar diferents activitats recreatives, com ara els famosos balls i festes de carnestoltes –el Ball Blanc, per exemple- que tants premianencs encara recorden.

L'edifici de l'Amistat va arribar deu anys després de la creació de l'entitat, tal com es pot veure esculpit al “1902” de la façana. Tot i que el cos de l'edifici es va enderrocar l'any 2009, s'han conservat la façana original i l'estructura del bar. Darrere d'aquestes finestres, el cafè de l'Amistat ha estat el punt de trobada d'unes quantes generacions de premianencs i també de moltes entitats que hi han tingut la seu.

Actualment l'Amistat allotja l'Espai l'Amistat, on hi ha una variada programació de cinema, de música i de teatre, entre altres activitats, que s'ha convertit en referent de la població.

 
 
 
 
^