Cultura i festes
Portada Cultura i Festes Patrimoni El Centre l´Amistat
Perfil web
Botó que mostra/amaga menú lateral
El Centre l´Amistat

L´any 1892 una colla de seixanta premianencs van fundar el Centre l´Amistat Obrera, una entitat que complia les funcions de mútua en una època en què la seguretat social hagués estat un argument propi de la ciència-ficció. Les quotes dels socis de l´Amistat servien tant per facilitar ajudes als treballadors en casos de necessitat com per organitzar diferents activitats recreatives, com ara els famosos balls i festes de carnestoltes –el Ball Blanc, per exemple- que tants premianencs encara recorden.

L´edifici de l´Amistat va arribar deu anys després de la creació de l´entitat, tal com es pot veure esculpit al “1902” de la façana. Tot i que el cos de l´edifici es va enderrocar l´any 2009, s´han conservat la façana original i l´estructura del bar. Darrere d´aquestes finestres, el cafè de l´Amistat ha estat el punt de trobada d´unes quantes generacions de premianencs i també de moltes entitats que hi han tingut la seu.

Actualment l´Amistat allotja l´Espai l´Amistat, on hi ha una variada programació de cinema, de música i de teatre, entre altres activitats, que s´ha convertit en referent de la població.

Destaquem:
 
 
L'Espai l'Amistat
Durant l'any 2018, l'Espai l'Amistat va rebre un total de 41.612 espectadors acumulats en la totalitat dels espectacles que s'hi van oferir.Més informació...
 
^