Medi Ambient i Salut Pública
Portada Medi Ambient i Salut Pública Salut Pública Seguretat i higiene dels aliments
Perfil web
Botó que mostra/amaga menú lateral
Seguretat i higiene dels aliments
Vigilància i control d´establiments

Vigilància i controlEs competència municipal la vigilància i control dels establiments alimentaris minoristes per tal d´assegurar que els responsables d´aquestes activitats compleixin la normativa vigent i així garantir la innocuïtat i salubritat dels aliments elaborats i/o comercialitzats en el nostre municipi.

L´ajuntament ha editat una guia simplificada, per tal de facilitar als operadors econòmics dels establiments minoristes que es dediquen al sector de l´alimentació, l´elaboració dels autocontrols que són d´obligat compliment.

Gestionem el cens municipal d´establiments alimentaris, així com la seva inscripció en el registre municipal.

Actualment s´està duent a terme la classificació d´establiments en funció del risc, per tal de planificar la vigilància amb una freqüència apropiada.

.

Formació en manipulació d´aliments

Es recomana que el personal que treballa en el sector de l´alimentació, realitzi periòdicament formació en manipulació d´aliments, per tal d´estar al dia en quan a la normativa sanitària. Es recomana que en funció de la manipulació que realitzin es faci formació cada 2 o 4 anys.

.

Alguns Consells DE LA GENERALITAT pels consumidors
Destaquem:
 
 
Com rentar-se les mans

El proper 12 de desembre es farà una formació gratuïta en seguretat alimentària adreçada a aquelles persones que treballen en el mòn de la restauració, establiments o centres a on es realitza algun tipus de manipulació d'aliments.

Durant la sessió s'oferirà informació sobre les normes bàsiques en matèria d'higiene alimentària, les condicions de les instal·lacions i els plans d'autocontrol que els responsables dels establiments alimentaris han d'aplicar.

Més informació...
 
^