Comunicat sobre la situació de l'Escola Mar Nova
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
05 MAIG 2016

Amb motiu de la comunicació per part  del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de la decisió d'integrar els 11 alumnes de P3 preinscrits a l'Escola Mar Nova a l'Escola Montserrat, l'equip de govern municipal fa els següents aclariments:

-Els Ajuntaments no tenen cap competència en matèria d'ensenyament, excepte en el manteniment, la conservació i la vigilància dels centres educatius i la vigilància i el compliment de l'escolarització obligatòria.

-Des dels seus inicis, fa 8 anys, l'escola Mar Nova ha estat formada per mòduls prefabricats (barracons).

-Durant aquests 8 anys l'Ajuntament ha destinat més de 200.000€ a donar suport a l'escola Mar Nova i al model educatiu que la caracteritza. A banda, l'any 2015  tot i no tenir-hi competència, l'Ajuntament es va encarregar de la licitació del servei de menjador, fet que va permetre desencallar una situació d'incertesa que s'estava perllongant amb motiu de l'endarreriment de la licitació per part del Departament d'Ensenyament.

-De cara al curs 2016-2017 el Departament d'Ensenyament, tal i com es va demanar des de l'Ajuntament, va mantenir per a les escoles de Premià de Mar la mateixa oferta de línies del curs anterior,  tot i la davallada d'alumnes motivada per la baixada de natalitat.  

-Els resultat de la preinscripció ha estat que la Mar Nova és l'escola amb menys sol·licituds per a P3, ja que només n'ha tingut 11, tres de les quals corresponen amb famílies amb altres germans més grans al centre.

-Alhora, 32 famílies de les 180 amb nens escolaritzats a la Mar Nova han demanat un canvi d'escola per al proper curs .

-Aquesta davallada del nombre d'inscripcions ha fet que el Departament d'Ensenyament hagi decidit iniciar un procés d'integració de l'escola Mar Nova i l'escola Montserrat, recent rehabilitada i hagi comunicat a l'Ajuntament i a les escoles Mar Nova i Montserrat que el proper curs l'escola Mar Nova no tindrà cap línia de P3 i l'escola Montserrat passarà a tenir-ne dues. D'altra banda, l'escola Sant Cristòfol el proper curs mantindrà les dues línies.

-Tot i que com ja s'ha exposat, l'Ajuntament no té competència en matèria d'ensenyament, l'equip de govern es posa a disposició de tota la comunitat educativa de Premià de Mar per fer tot allò possible per evitar el tancament de l'escola Mar Nova.  

Distribució de línies P3:  cursos 2015-2016 / 2016-2017:                                                                            

Escola Curs 2015-2016 Curs 2016-2017
El Dofí1 grup 1 grup 
La Lió 1 grup 1 grup 
Mar Nova                        1 grup 0 grup 
Montserrat                        1 grup2 grups
Sant Cristòfol      2 grups 2 grups
Assís            1 grup 1 grup    
El Pilar          1 grup 1 grup 
La Salle 3 grups 3 grups 
^