Les votacions per al pressupost del 2017 es faran del 17 al 30 d´octubre
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Notes de Premsa
30 SETEMBRE 2016

La ciutadania i les entitats podran decidir entre 80 projectes a quins volen destinar 200.000 € del pressupost municipal

A causa de l’accident ocorregut a la Gran Via el proppassat dia 18, les votacions inicialment previstes per a la primera quinzena d’octubre,  es faran del 17 al 30

Al  juny l’Ajuntament va iniciar un procés participatiu perquè la ciutadania i les entitats poguessin decidir a quins projectes volien destinar 200.000€ del pressupost municipal de 2017. Durant tot el mes la ciutadania va poder fer propostes sobre projectes, inversions o accions per millorar el poble.  Un cop analitzades les propostes rebudes i descartades aquelles que no complien els criteris de viabilitat competencial, econòmica i tècnica, durant dues setmanes a partir del 17 d’octubre, totes les persones empadronades a Premià de Mar que tinguin 16 anys o més podran  votar i escollir a quins projectes donen suport. En total hi haurà una vuitantena de propostes i cada persona en podrà votar fins a un màxim de 5.

RECOLLIDA DE PROPOSTES

Qui podia fer propostes?

Qualsevol persona que visqués o treballés a Premià de Mar.

Quines propostes es podien fer?

Qualsevol persona o entitat ha pogut fer arribar propostes sobre aquells projectes que considera positius per a Premià i que voldria que l’Ajuntament tirés  endavant.

A més a més, les propostes...

No podien de superar els 200.000 €
Havien de ser de competència municipal, legals i viables

VOTACIÓ

Qui pot votar?

Podrà votar qualsevol persona més gran de 16 anys i que estigui empadronada a Premià de Mar

Quantes propostes puc votar?

Es poden votar un màxim de 5 propostes.

Quines propostes puc votar?

Abans de la fase de votació, es publicaran totes les propostes que hagin passat la valoració tècnica i la de la comissió d’avaluació perquè compleixen els criteris requerits. Igualment es publicaran les propostes excloses i els arguments que en justifiquen l’exclusió.

On es vota?

Es votarà pel web del Portal de Govern Obert o bé presencialment a

·         Biblioteca Municipal
·         Centre Cívic

RESULTATS I EXECUCIÓ

Com s'escullen les propostes guanyadores?

Les propostes més votades seran les guanyadores. Podran ser una, dues, tres, etc. sempre que entre totes no superin els 200.000 €.

Quan s'executaran les propostes guanyadores?

Les propostes que hagin guanyat passaran a formar part del pressupost municipal 2017 el qual es portarà al Ple Municipal per a la seva aprovació. Un cop aprovat el pressupost, les propostes es podran executar durant l'any 2017.

Grup motor

L’Ajuntament  ha dissenyat aquest procés participatiu conjuntament amb l’anomenat grup motor, format per un grup de veïns i veïnes que continuen fent un seguiment de les diferents fases.
 

Pressupost participatiu

^