Comencen els treballs per enjardinar la Plaša Salvador Moragas
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electr˛nicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
19 GENER 2017

Aquesta setmana començaran els treballs d'enjardinament de la nova plaça Salvador Moragas, ubicada a continuació de l'antiga Fàbrica del Gas, entre el carrer Joan XXIII i la Gran Via. El projecte que s'hi portarà a terme és fruit de  les aportacions sorgides d'un procés de participació ciutadana que va finalitzar l'estiu passat.  

Cal recordar que en una primera fase es va fer la part soterrada de la plaça, a on s'hi va construir un equipament municipal que serveix  de magatzem per a la brigada d'obres, la brigada de jardineria i el servei de cultura.

La nova plaça tindrà una zona verda, formada per diferents parterres naturalitzats amb dunes i rocs que estaran separats per camins de sauló i il·luminats per fanals d'alta eficiència energètica. Aquesta zona pretén representar els diferents hàbitats de la serralada de la Marina (pineda de pi pinyer, pineda de pi blanc, sureda amb sotabosc de brolla, bosc mixt d'alzina i pi, alzinar, roureda amb alzines, franja confluent de bosc i conreus...). Els parterres comptaran amb un sistema de reg per aspersió telegestionat.

D'altra banda també hi haurà bancs de fusta sostenible, una font i una petita bassa amb plantes aquàtiques. Finalment, es posaran nius als arbres per fomentar les aus autòctones.

A mes de la zona verda, la plaça tindrà un espai funcional a on s'hi col·locarà una pèrgola de de fusta i una àrea de jocs infantils. També es col·locaran dues taules de ping-pong, bancs, papereres i un taulell informatiu.

Els treballs tindran un cost de 302.421€ (IVA inclòs) i es preveu que finalitzaran la propera primavera.

Plaça Salvador Moragas

^