Notes de Premsa
El ple d'abril aprova inicialment la nova Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
20 ABRIL 2018

La redacció del text va comptar amb participació de la ciutadania i amb la col·laboració de la Taula de Gènere

Posar al dia les normes de convivència a Premià de Mar, afavorir la tolerància i el respecte i impulsar el civisme entre el veïnatge per assegurar un ús adequat de l'espai públic. Aquests són els objectius més destacats de la nova Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana que es va aprovar inicialment en el Ple ordinari del mes d'abril.

Premià de Mar comptava amb una ordenança de convivència vigent des del 2004, que es va modificar el 2008. L'evolució de la societat ha posat de manifest la necessitat d'una renovació integral d'aquesta ordenança per adaptar-la a la realitat actual en els àmbits de l'ús de l'espai públic, el civisme i la convivència ciutadana.

Una de les incorporacions més destacades que recull el nou text és la d'uns programes de mesures alternatives a les sancionadores, diferenciant els majors d'edat dels menors d'entre 14 i 17 anys, de manera que els infractors puguin optar per una mesura reparadora i educativa dins d'un procés integrador.

La redacció de la nova ordenança va comptar amb un procés de participació ciutadana i un altre de recollida transversal d'aportacions per les diferents àrees de l'Ajuntament. També s'ha de destacar la participació de la Taula de Gènere en l'articulat referent a la violència de gènere.

La nova Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana es va aprovar amb els vots a favor dels grups de l'Equip de Govern, PDeCAT i PSC, C's, ERC-JxP i PP, el vot contrari de Crida Premianenca i l'abstenció d'ICV-EUiA-E. El text queda ara en exposició pública durant un termini de 30 dies abans de la seva aprovació definitiva. Properament es duran a terme diferents accions comunicatives per donar a conèixer l'ordenança entre la ciutadania.   

Imatge del Ple ordinari del mes d'abril

^