L'Ajuntament revisa l'estat de tot l'arbrat de la ciutat per determinar la seva seguretat i idoneïtat
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
02 MAIG 2018
La revisió, que implicarà tales i substitucions, comença a la Gran Via de Lluís Companys

Aquests dies l'Ajuntament està duent a terme una campanya de revisió de l'estat en què es troben els arbres de Premià de Mar després que s'hagi observat que alguns exemplars vells presenten podriments aparents i ancoratges a terra defectuosos. Els arbres que presentin aquests defectes estructurals seran talats i substituïts amb altres d'espècies a determinar segons la seva ubicació.

La revisió comença a la Gran Via de Lluís Companys on s'ha pogut apreciar que alguns dels arbres que hi ha presenten deficiències estructurals. A aquest fet s'afegeixen altres factors com el canvi climàtic, com a conseqüència del qual els temporals amb vent presenten una intensitat cada cop superior, tal com ha passat aquest passat cap de setmana provocant la caiguda de branques i d'algun arbre, o fent necessària la tala de branques per evitar la caiguda d'un altre exemplar. És davant d'aquesta situació, i tot prioritzant la seguretat, que alguns d'aquests arbres seran talats i substituïts per altres, les espècies dels quals es determinaran atenent a les característiques de cada zona.

Neteja de palmeres

En el marc de la mateixa campanya de revisió de l'arbrat, la setmana passada es van començar a podar les palmeres del tot el terme municipal. Els treballs consisteixen a talar les branques seques amb prioritat pels exemplars més alts i que es trobin a zones transitables o d'esbarjo amb l'objectiu de garantir la seguretat dels vianants. La tala va començar al carrer de la Terra Alta, al barri de Can Pou.      

Arbres de la Gran Via de Lluís Companys

    
^