Serveis Territorials i l'IES Premià pacten mantenir la línia de segon d'ESO, perdre durant un any una línia de quart i augmentar la ràtio de professors
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
26 JUNY 2018

La pèrdua de la línia de quart pràcticament no afecta la ràtio d'estudiants per aula i es recuperarà el curs vinent per la previsió d'un important augment del nombre d'alumnes

El nou director dels Serveis Territorials d'Ensenyament de Maresme-Vallès Oriental de la Generalitat de Catalunya, Pere Masó i el director de l'IES Premià de Mar, Salvador Redón, han arribat aquesta tarda a un acord per resoldre el conflicte originat arran de la notificació, divendres passat, de la supressió de dues línies d'ESO. El regidor d'Ensenyament de Premià de Mar, Rafa Navarro, ha concretat la trobada i ha traslladat en la mateixa reunió el seu total suport al criteri de l'Institut en aquest afer i la voluntat d'arribar a un acord pactat i satisfactori per ambdues parts.

Amb aquest acord, l'IES Premià de Mar mantindrà la línia de segon d'ESO que s'havia previst suprimir i només perdrà una línia de 4rt d'ESO durant aquest curs 2018-2019, coincidint amb una davallada del nombre d'alumnes d'aquestes edats constatada per la direcció del centre. Aquest fet possibilita que la ràtio d'alumnes per classe en aquest curs no pateixi increments i es mantingui al voltant dels 30, tres per sota del màxim. A més a més, el compromís de Serveis Territorials inclou retornar fins a 3,5 jornades de les 5 que en principi havia de suprimir (2,5 per cada línia eliminada), amb la qual cosa l'IES Premià incrementa la ràtio de professors per línia.

Salvador Redón ha explicat, a la sortida de la reunió, que l'acord “no és perfecte, però és molt satisfactori per a nosaltres, ja que la pèrdua de la línia de 4rt d'ESO és excepcional per condicionants demogràfics i segur que la recuperarem l'any vinent, mentre que l'increment de professors per línia ens assegura poder garantir la continuïtat del nostre model educatiu”. Per la seva banda, Rafa Navarro ha assegurat que l'Ajuntament de Premià de Mar està content “en la mesura que l'Institut també ho està. La nostra obligació és defensar la posició de la nostra comunitat educativa i buscar consens sense renunciar a la gran qualitat de l'escola pública a casa nostra”. Així mateix, Navarro ha volgut agrair especialment “la predisposició del nou director dels Serveis Territorials, Pere Masó, i la directora adjunta, Lourdes Gil, que han atés de manera gairebé immediata la nostra sol.licitud de reunió i han posat de la seva part per trobar solucions que no posin en risc els nostres projectes educatius. Entenem que, amb aquesta actitud, s'obre una nova etapa de treball conjunt que beneficiarà totes les parts”.

^