El Punt Lila, present als actes més multitudinaris de la Festa Major
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
12 JULIOL 2018

Amb l'inici de la Festa Major, s'ha desplegat per primera a vegada a Premià de Mar el Punt Lila, un espai dedicat a la informació i prevenció d'actituds sexistes durant la Festa. El punt Lila, una iniciativa de la regidoria d'Igualtat i de la Taula de Gènere, obeeix a la necessitat de sensibilitzar la ciutadania i oferir un punt de seguretat i de confiança on es doni suport i acompanyament a les persones assetjades o agredides en els espais on es desenvolupin actes de les festes, tal com es recull en el Protocol d'actuació davant les violències sexuals en espais públics d'oci de Premià de Mar, aprovat per decret d'Alcaldia el passat mes de març.

L'espai, sota una carpa blanca, està identificat amb roll-ups amb l'eslògan "Viu la Festa amb llibertat", i es pot trobar als actes més multitudinaris de la Festa Major. En concret, fins al moment s'ha ubicat a l'Eufòria, el dilluns, i als concerts de la platja de Llevant d'ahir dimecres. Demà divendres se'l podrà trobar al Ball Tronera i als concerts de la platja de Llevant, i dissabte al concert també de la platja de de Llevant.

Els tècnics que atenen el Punt Lila reparteixen material informatiu, com unes xapes amb l'eslògan de la campanya, flyers i quadríptics amb informació sobre la manera d'actuar en cas de presenciar o patir una agressió o assetjament, amb els telèfons de la Policia Local (93.741.74.22), el 112 d'emergències i el 900.900.120 d'atenció gratuïta i confidencial de 24 h contra la violència masclista. També es recorda l'existència del (SIAD), el Servei Municipal d'Informació i Atenció a les Dones, que funciona de dilluns a divendres, de 9 a 13 h, o bé al telèfon 93.741.74.04.

Els responsables del Punt Lila han fet una valoració molt positiva de la seva presència en els actes de la Festa, destacant la bona acollida mostrada per la seva informació per joves d'ambdós sexes, tant veïns de Premià de Mar com d'altres poblacions de la rodalia i fins i tot de Barcelona.

En el que portem de Festa Major no s'ha tingut constància de cap incident destacable en matèria d'agressions sexuals.

^