L'Ajuntament signa un conveni amb l'ONCE per millorar l'accessibilitat i la integració social de les persones amb discapacitat
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
25 JULIOL 2018

Avui, dimecres 25 de juliol, s'ha signat el conveni entre l'ONCE Catalunya i l'Ajuntament de Premià de Mar amb l'objectiu fonamental de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat al municipi, mitjançant l'accessibilitat dels espais públics i la inclusió social.

El conveni, que té una vigència inicial de dos  anys, té per objecte definir un marc general i estable de col·laboració que permeti desplegar progressivament acords més puntuals d'actuacions referides a persones amb discapacitat, especialment amb ceguesa i amb deficiència visual greu, en àmbits com la mobilitat i l'accessibilitat i el disseny universal, la igualtat d'oportunitats, la no discriminació, la formació i el treball, la cultura i el lleure, les noves tecnologies i d'altres aspectes relacionats amb aquest col·lectiu.

Les parts signants són conscients que la inclusió social s'aconsegueix primordialment amb una integració laboral que proporciona a les persones confiança i les fa socialment més integrades i participatives. L'Ajuntament de Premià de Mar i l'ONCE, conjuntament amb les entitats del seu Grup Social, afavoriran, treballaran conjuntament i donaran la màxima prioritat a l'adopció i desenvolupament d'aquelles iniciatives i actuacions que tinguin com a finalitat l'ocupació efectiva de persones amb discapacitat.

L'ONCE Catalunya assessorarà en campanyes informatives que dugui a terme l'Ajuntament de Premià de Mar dirigides a les associacions, gremis de restauració i hostaleria, comerciants, sector del taxi i el transport de passatgers i altres empreses i professionals de Premià de Mar sobre l'accés lliure als seus establiments, vehicles i serveis dels gossos d'assistència degudament acreditats i els seus usuaris/es.

El conveni l'han signat l'alcalde, Miquel Àngel Méndez, i el delegat territorial de l'ONCE a Catalunya Xavier Grau. El 2n Tinent d'alcalde, David Gutiérrez, i el director de l'agència de l'ONCE a Mataró, José Miguel Jiménez també han assistit a l'acte de signatura.

^