Comencen les obres de la plaša de la Rep˙blica
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electr˛nicCompartir
Imprimir
Notes de Premsa
06 AGOST 2018

Aquesta setmana comencen les obres de reforma de la plaša de la Rep˙blica, una actuaciˇ que forma part del Pla de Barris i que tÚ com a objectiu millorar la integraciˇ del barri de Santa Maria Santa Anna-Tiˇ a la resta de PremiÓ de Mar. L'actuaciˇ va ser aprovada en el seu moment per la Generalitat de Catalunya, que cofinanša el 50% de les obres. L'altre 50% va a cÓrrec de l'Ajuntament de PremiÓ de Mar.

La reforma mantindrÓ la tipologia de la plaša, amb preferŔncia per a les zones verdes i de saulˇ, i incorporarÓ dos vials per millorar la connexiˇ entre el barri Santa Maria Santa Anna-Tiˇ i la resta de PremiÓ de Mar, eliminant l'efecte barrera visual que actualment tÚ aquesta plaša i acomplint amb els criteris d'accessibillitat exigits en l'actualitat. AixÝ mateix, i donada la gran riquesa natural que tÚ aquest espai, s'ha realitzat un estudi intensiu per actuar de forma molt condicionada a la topografia donada, amb l'obligaciˇ de respectar la cota dels arbres existents i adaptant la resta de la intervenciˇ a la majoria de l'actual arbrat. En aquest sentit, cal assenyalar que actualment hi ha un elevat nombre d'arbres a l'interior de la plaša de la Rep˙blica, la majoria alzines, roures martinencs i pins amb alt valor biol˛gic, en bon estat i que cal conservar. La gran majoria dels actuals exemplars d'alzina, roure martinenc, pi pinyer, tipuana i olivera romandran al mateix lloc que en l'actualitat. ComplementÓriament, s'ha previst el transplantament de tres exemplars per a l'Órea d'esbarjo de gossos i la instalĚlaciˇ de parterres de dimensions generoses que el departament de Medi Ambient de l'Ajuntament plantarÓ especÝficament. TambÚ es traslladaran cinc pollancres, arbres tÝpics de riera que no es troben en el seu medi ˛ptim. Al final de l'actuaciˇ, es preveu que nomÚs 11 dels 97 arbres que hi viuen actualment hagin estat transplantats.

A mÚs, a la fašana sud de la plaša es preveu l'aixecament d'un mur orientat especialment per permetre la plantaciˇ d'una enfiladissa o entapissat de vinya verge. Finalment, les juntes del paviment de peces de formigˇ prefabricat en junta oberta que hi haurÓ en alguns segments de la plaša s'omplirÓ amb terra vegetal i gespa.

L'Ajuntament de PremiÓ de Mar preveu la finalitzaciˇ de les obres abans d'acabar l'actual exercici 2018.

Arbrat protegit de la plaša de la Rep˙blicaProjecte de mur amb vinya vergeTerra vegetal i gespa entre les peces de formigˇ
^