Comencen les obres de la plaça de la República
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
06 AGOST 2018

Aquesta setmana comencen les obres de reforma de la plaça de la República, una actuació que forma part del Pla de Barris i que té com a objectiu millorar la integració del barri de Santa Maria Santa Anna-Tió a la resta de Premià de Mar. L'actuació va ser aprovada en el seu moment per la Generalitat de Catalunya, que cofinança el 50% de les obres. L'altre 50% va a càrrec de l'Ajuntament de Premià de Mar.

La reforma mantindrà la tipologia de la plaça, amb preferència per a les zones verdes i de sauló, i incorporarà dos vials per millorar la connexió entre el barri Santa Maria Santa Anna-Tió i la resta de Premià de Mar, eliminant l'efecte barrera visual que actualment té aquesta plaça i acomplint amb els criteris d'accessibillitat exigits en l'actualitat. Així mateix, i donada la gran riquesa natural que té aquest espai, s'ha realitzat un estudi intensiu per actuar de forma molt condicionada a la topografia donada, amb l'obligació de respectar la cota dels arbres existents i adaptant la resta de la intervenció a la majoria de l'actual arbrat. En aquest sentit, cal assenyalar que actualment hi ha un elevat nombre d'arbres a l'interior de la plaça de la República, la majoria alzines, roures martinencs i pins amb alt valor biològic, en bon estat i que cal conservar. La gran majoria dels actuals exemplars d'alzina, roure martinenc, pi pinyer, tipuana i olivera romandran al mateix lloc que en l'actualitat. Complementàriament, s'ha previst el transplantament de tres exemplars per a l'àrea d'esbarjo de gossos i la instal·lació de parterres de dimensions generoses que el departament de Medi Ambient de l'Ajuntament plantarà específicament. També es traslladaran cinc pollancres, arbres típics de riera que no es troben en el seu medi òptim. Al final de l'actuació, es preveu que només 11 dels 97 arbres que hi viuen actualment hagin estat transplantats.

A més, a la façana sud de la plaça es preveu l'aixecament d'un mur orientat especialment per permetre la plantació d'una enfiladissa o entapissat de vinya verge. Finalment, les juntes del paviment de peces de formigó prefabricat en junta oberta que hi haurà en alguns segments de la plaça s'omplirà amb terra vegetal i gespa.

L'Ajuntament de Premià de Mar preveu la finalització de les obres abans d'acabar l'actual exercici 2018.

Arbrat protegit de la plaça de la RepúblicaProjecte de mur amb vinya vergeTerra vegetal i gespa entre les peces de formigó
^