Neixen 54 exemplars del niu de tortugues de la platja de Llevant
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Notes de Premsa
02 OCTUBRE 2018

54 exemplars de tortugues babaues (Caretta caretta) van néixer entre el diumenge 30 de setembre i aquest matí al niu de la platja de Llevant. 20 exemplars van néixer entre la matinada i la nit de diumenge i altres 20 van sortir del niu dilluns a la nit. Finalment, avui s’ha pres la decisió d’obrir el niu d’on s’han tret 14 tortugues (9 vives i 5 a dins d’ous que encara s’estaven obrint), que no han anat a mar sinó que se n’han fet càrrec els tècnics del departament de Territori de la Generalitat. Altres 4 ous no s’havien obert.

Els biòlegs de la Generalitat van mesurar, pesar i prendre mostres biològiques de tots els exemplars nascuts. D'aquests, un total de 32 van emprendre el camí que separava el niu del mar, 4 van anar a les instal·lacions del CRAM al Prat del Llobregat, i altres 4 a les de la Fundació Oceanogràfic de València. A aquestes 8 tortugues se les farà un seguiment del seu creixement fins que d'aquí a un any, quan hagin aconseguit la mida suficient, se les instal·larà transmissors via satèl·lit, uns ginys que permetran seguir els seus moviments i aprendre més sobre les seves rutes al Mediterrani i les costes que visiten. El fet de separar-los en dos grups de 4 exemplars obeeix a motius de seguretat, perquè en el cas que hi hagués algun problema a algun dels dos centres, no es perdria tota la posta.

Un projecte de gran abast

Aquest projecte d'investigació està coordinat per la Generalitat de Catalunya, i en ell hi intervenen el CRAM, la Fundació Oceanogràfic de València i les universitats de Vic, Barcelona i València, i la Politècnica de València, amb participació del Ministeri de Medi Ambient de l'Estat.

Cal recordar que les tortugues nascudes del niu premianenc provenen dels ous (62 en total, 4 dels quals es van portar a incubar artificialment al CRAM, dels quals ja van néixer 4 individus sans), que va posar una tortuga babaua a la platja de la Descàrrega l'1 d'agost passat, i que van ser traslladats fins a la platja de Llevant pels biòlegs de la Generalitat perquè aquesta presentava millors condicions per a la incubació. Des d'aquell moment el niu ha estat vigilat per voluntariat.

^