Campanya gratuïta de detecció precoç del glaucoma i/o degeneració macular
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Notes de Premsa
05 OCTUBRE 2018

Del 15 al 19 d'octubre, la unitat mòbil de l'Institut Oftalmològic Tres Torres serà a Premià de Mar per dur a terme la campanya anual de detecció precoç del glaucoma i/o degeneració macular. En la campanya, que es fa amb el suport de la regidoria de Medi Ambient i Salut Pública, es realitzen un seguit de revisions oculars gratuïtes amb l'objectiu de detectar aquestes malalties. La campanya va dirigida a tota la població, però especialment als majors de 45 anys.

El glaucoma és un terme genèric per designar un grup de malalties que causen danys al nervi òptic i la pèrdua progressiva del camp visual de manera irreversible.
El glaucoma no presenta símptomes i per tant és molt important anar fent revisions per controlar la pressió intraocular. Els principals factors de risc de la malaltia són la hipertensió ocular, la miopia elevada, la diabetis, la hipermetropia, persones amb tractament de corticoides, les persones que tenen familiars directes amb glaucoma, i tenir més de 40 anys.

La degeneració macular associada a l'edat és una de les causes més freqüents de pèrdua visual en persones majors de 65 anys. Es tracta d'una malaltia progressiva degenerativa que afecta el centre de la retina anomenada màcula, no causa ceguera total però dificulta la lectura o el treball si no s'utilitzen dispositius especials per visió reduïda.

La campanya es realitzarà del 15 al 19 d'octubre de 10 a 14 h i de 15 a 17 en el Centre Cívic del carrer de l'Esperança, 19.

^