Balanç positiu del projecte d'Educadors de carrer
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Notes de Premsa
10 OCTUBRE 2018

8 mesos després de la seva posada en funcionament, el projecte dels Educadors de carrer s'ha consolidat a Premià de Mar. El programa es va encetar el passat mes de febrer sota la coordinació de l´ajuntament amb l'objectiu de combatre l'absentisme escolar i donar suport als adolescents i joves.

Des de la seva posada en funcionament, el projecte ha passat per diferents cicles en un procés els resultats del qual s´han valorat positivament. Així, la primera etapa es va dedicar a l'observació i el coneixement de l'entorn per comprendre les dinàmiques habituals que es donen a les places i carrers del municipi treballant en franges de matí i tarda-vespre, i fent les primeres preses de contacte amb els joves. Simultàniament, els professionals van celebrar reunions amb agents com Policia Local, Serveis Socials, escoles, l'institut, Joves en Acció, o el servei municipal de mediació, entre d'altres, trobades que els han servit per conèixer les dinàmiques de treball que hi ha al municipi en aquests àmbits, així com les necessitats dels nois i noies adolescents premianencs.

Durant l'estiu els Educadors van crear nombrosos vincles amb adolescents de diferents barris, uns contactes que van tenir com a conseqüència l'organització de dos torneigs de futbol a l'escola Sant Cristòfol, un dels quals va comptar amb quaranta participants.

La tasca desenvolupada fins ara ha permès elaborar un mapa de la ciutat i dels seus recursos i serveis orientats a aquest jovent, així com poder iniciar un treball en xarxa amb els diferents agents del territori.

En les properes fases del projecte, les tasques dels Educadors de carrer se centraran a traslladar als equips municipals les necessitats detectades entre infants, adolescents i joves, informar a aquests de les activitats municipals i dels serveis existents, promocionar hàbits saludables, fer atenció individualitzada a nois i noies derivats per agents socials, i fer mediació en situacions de conflicte. També es preveu mantenir accions preventives en possibles conductes de risc als darrers cursos de primària i primers de l'ESO.

^