Notes de Premsa
El ple d'octubre es farÓ ja sota les modificacions del ROM
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electr˛nicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
11 OCTUBRE 2018

El ple d'octubre, que tindrÓ lloc el pr˛xim dia 17, recollirÓ ja les modificacions que s'han introdu´t al Reglament OrgÓnic Municipal (ROM) que es van publicar al BOP el 31 d'agost passat. Les modificacions afecten qŘestions relatives a la participaciˇ ciutadana a les sessions, el funcionament d'aquestes, les obligacions dels regidors o la publicaciˇ de l'ordre del dia, entre d'altres.

Un dels canvis mÚs destacats dels que s'han introdu´t al ROM Ús que les entitats, associacions, plataformes i colĚlectius tenen a partir d'ara dret a presentar mocions, precs i preguntes als plens. D'altra banda les mocions, que ja es distingeixen al ROM entre resolutives i no resolutives, s'hauran de presentar al registre de l'Ajuntament amb una antelaciˇ mÝnima de 10 dies hÓbils abans del Ple, i cada grup municipal en podrÓ presentar un mÓxim de dues per sessiˇ.

El ROM modifica tambÚ els temps de debat dels punts de l'ordre del dia del Ple, limitant els temps d'intervenciˇ. D'altra banda les preguntes que, per la seva complexitat, no es puguin contestar en la mateixa sessiˇ, es respondran per escrit a tots els grups municipals en un termini mÓxim de deu dies. Amb el ROM anterior aquest tipus de resposta s'havia d'efectuar en la segŘent sessiˇ del Ple.

Una altra novetat Ús que, a partir d'ara, a banda de l'ordre del dia del Ple i del resum dels punts que el conformen, el web municipal publicarÓ tambÚ una c˛pia de les mocions que s'hagin de tractar a la sessiˇ.

Pel que fa als deures dels regidors, les modificacions del ROM estipulen l'obligaciˇ de publicar les seves agendes institucionals, i de presentar anualment c˛pia de les declaracions de la Renda, de Patrimoni i de Societats.

^