Carpa informativa al mercat dels dijous pel Dia contra la violència envers les dones
El diumenge 25 de novembre es farà a la plaça de l'Ajuntament l'acte institucional
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Notes de Premsa
08 NOVEMBRE 2018

El 25 de novembre es commemora el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha programat un seguit d'activitats que començaran a materialitzar-se en el mercat ambulant de la Riera els dijous dies 15 i 22 de novembre entre les 10 i les 12 h. Aquells dies s'instal·larà al mercat una carpa des que la qual el personal de la regidoria d'Igualtat distribuirà informació sobre el SIAD, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones.

El SIAD és un servei municipal destinat a garantir l'accés de totes les dones a la informació, l'orientació, atenció psicològica i l'assessorament en qüestions com ara d’àmbit laboral, social, personal o familiar. El servei presta una atenció especial a la detecció de la violència masclista i ofereix, entre d’altres, un servei presencial i gratuït d'assessorament jurídic a les dones sobre qüestions relacionades amb separacions, custòdies d'infants, incompliments de pensions i règims de visites, agressions sexuals o violència de gènere, entre altres temes de l'àmbit legal. Es pot contactar i demanar cita amb el SIAD a través del web municipal escrivint a l'adreça electrònica igualtat@premiademar.cat, trucant al telèfon 93 741 74 04, o presencialment a les Naus de l’Antiga Fàbrica del Gas, de dilluns a divendres de 9 a 13 h.

A la mateixa carpa es repartiran diversos materials informatius i es recordarà també el servei d'atenció permanent contra la violència masclista del telèfon 900 900 120 gestionat per l'Institut Català de les Dones de la Generalitat. Aquest telèfon d'atenció 24 hores és gratuït i garanteix la confidencialitat.

Actes del 25 de novembre

El mateix diumenge 25 de novembre es farà a la plaça de l'Ajuntament l'acte institucional del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. A la 1 del migdia, i sota l'eslògan "No és no. Espais lliures de masclismes", es donarà lectura al manifest i es farà una performance i una actuació musical a càrrec de l'Escola Municipal de Música. Aquell dia, la carpa informativa serà també a la plaça i es penjarà una pancarta al·legòrica  a la diada a la balconada de l’Ajuntament.

A banda d’aquestes activitats, s’estan fent el taller “Estimar no fa mal” als centres educatius, un curs de teatre obert a dones i homes per fomentar la igualtat a la biblioteca Martí Rosselló i Lloveras, i el taller d’autodefensa per a dones al gimnàs Avellaneda. Aquestes dues activitats encara estan obertes i es pot fer la inscripció escrivint a l’adreça electrònica igualtat@premiademar.cat

Manifest unitari del dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. 25 de novembre de 2018.

Manifest unitari del dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. 25 de novembre de 2018.

Fitxer: MANIFEST_25N_2018.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 210,68 kB

^