Casa de la Dona
Portada Casa de la Dona Orígens: història i normativa
Perfil web
Botó que mostra/amaga menú lateral
Orígens: història i normativa

L'Ajuntament de Premià de Mar desenvolupa des de l'any 2000 el Programa Dones, amb la voluntat d'introduir l'enfocament de gènere en les polítiques públiques locals i en totes les àrees d'actuació municipal, perquè s'entén que totes les dones són susceptibles de ser discriminades per raó de gènere i que la discriminació de gènere és estructural.

22 de desembre del 2010 s'avança en les polítiques d'igualtat i la Casa de la Vil·la aprova la creació del Servei d'Atenció i Informació a les dones (SIAD) de Premià de Mar.

28 de juny del 2017 l'Ajuntament de Premià de Mar s'adhereix al Manifest de la Diputació de Barcelona, mostrant que cal treballar per un futur on les diferències per orientació afectiva i sexual, d'identitat de gènere i d'expressió de gènere siguin respectades.

16 d'abril del 2018 l'Ajuntament de Premià de Mar publica el ‘Protocol d'actuació de violències sexuals en espais públics de Premià de Mar´.

Juliol del 2019 es desplega per primera vegada un Punt Lila per atendre i actuar davant les violències sexuals en espais d'oci de Premià de Mar, concretament en el context de la Festa Major d'Estiu.

13 de maig del 2021 entra en funcionament el Servei d'Atenció Integral (SAI) adreçat a persones LGTBIQ+.

19 de novembre del 2021 personal tècnic municipal i diverses dones del poble comencen un intens treball per convertir l'aposta col·lectiva de la Casa de la Dona, en una realitat per a la vil·la de Premià de Mar.

21 de juliol del 2022 l'Ajuntament de Premià de Mar publica el ‘Pla d'Igualtat intern 2022-2025´.

L'any 2023 el Punt Lila ja està present a altres festes -com la Festa Major d'Hivern, el Carnestoltes, el Rebombori i el Gafarrock i/o en actes commemoratius i reivindicatius -com el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona.

27 de març del 2023 s'inaugura oficialment la Casa de la Dona, un equipament municipal pensat per crear un espai de referència en el qual totes les dones –adultes i menors d'edat- se sentin còmodes, escoltades, empoderades, generant comunitat.

 
 
 
 
^