Es difon entre la ciutadania l'existència del Document de Voluntats Anticipades
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
14 NOVEMBRE 2018

La Taula de Salut Pública de Premià de Mar, un ens format pels grups municipals, tècnics municipals de salut pública, serveis socials i gent gran, CAP i entitats municipals relacionades amb el sector, ha acordat difondre entre la ciutadania l'existència del Document de Voluntats Anticipades (DVA), o Testament Vital, així com dels tràmits a seguir per tal de complimentar-lo i fer-lo efectiu.

El DVA és un document mitjançant el qual una persona pot deixar instruccions escrites al metge o metgessa responsable sobre la manera d'actuar en cas que les circumstàncies físiques o mentals no li permetin expressar la seva voluntat respecte al tipus de tractament que desitja o no rebre. A partir d'aquest document, doncs, els professionals sanitaris poden conèixer quines són les intencions del malalt i prendre les decisions assistencials necessàries actuant en conseqüència quan la persona malalta no pot decidir per ella mateixa en el moment del final de la seva vida.

El document el pot redactar qualsevol persona major d'edat que es trobi en plenes facultats, i es pot canviar o revocar sempre que la persona mantingui aquestes facultats. S'ha de comptar amb algú de confiança que, arribat el cas, faci la funció d'interlocutor amb l'equip sanitari. El document es pot signar a través de notari, o en els serveis de salut davant de tres testimonis. Abans de fer-ho, però, es recomana rebre assessorament sanitari per part del centre de salut de referència.

El ple del maig d'enguany va aprovar la moció de suport al dret de morir dignament, presentada pel grup municipal d'ICV-EUA, i que en un dels seus punts recollia fer difusió del Document de Voluntats Anticipades, per tal de donar-lo a conèixer entre la població. En aquest punt van votar a favor els grups municipals del PDeCAT, Crida Premianenca, Cs, PSC, ERC i ICV-EUiA-E, mentre que el grup del PP hi va votar en contra.

^