S'instalĚlen 12 nous mon˛lits explicatius de la hist˛ria de PremiÓ de Mar
Notes de Premsa
23 NOVEMBRE 2018

Aquesta setmana s'han colĚlocat 11 nous mon˛lits amb explicacions hist˛riques a diversos punts de la vila. En concret, 9 d'aquests elements s'han ubicat al llarg de la nova Ronda PremiÓ de Mar i estan dedicats a Les antigues partides, a la cru´lla dels carrers de Santiago Rusi˝ol i del Doctor MartÝ Casas; a Les roques d'en Ponš i a La carrera d'AmŔrica, al passeig del port; al Pla de l'Os, als B˙nquers de la Guerra Civil i a La platja de la DescÓrrega, tots tres al Passeig MarÝtim; a La necr˛poli del Palmar, dins el parc del mateix nom; a la masia de Can Boter de les Gallines Blanques, a la plaša de Can Boter; i el que estÓ dedicat a La Via Augusta, a la cru´lla de la Riera de PremiÓ amb el CamÝ del Mig. A banda d'aquests se n'ha instalĚlat un al carrer de Gibraltar, davant d'on hi havia hagut l'antiga farmÓcia Fontrodona, i un altre a La Riera de PremiÓ, a la cru´lla amb el carrer de Sant AgustÝ. Un dotzŔ mon˛lit s'instalĚlarÓ els pr˛xims dies al Caminet, que va de la Riera al carrer de la Plaša entre el camp de futbol i el cementiri, un espai actualment en obres.

La instalĚlaciˇ d'aquests 12 mon˛lits compta amb una subvenciˇ de la Diputaciˇ de Barcelona i amb ells ja en sˇn 33 els que s'han ubicat al terme municipal de PremiÓ de Mar. Els primers 11 es van instalĚlar el 2015 al nucli antic de la vila i el 2017 es va fer amb 10 mÚs al barri de Santa Maria.

Els mon˛lits presenten textos explicatius en catalÓ, castellÓ i anglŔs —elaborats per historiadors locals a partir de la historiografia local publicada o inŔdita sobre PremiÓ de Mar— i un estampat exclusiu del fons documental del Museu de l'Estampaciˇ. TambÚ inclouen un codi QR que en una propera fase remetrÓ al web del Patrimoni Cultural per a ampliar informaciˇ.

^