Escoles i Ajuntament signen el conveni per a la subvenció de llibres i material escolar
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Notes de Premsa
29 NOVEMBRE 2018

Aquesta setmana, les escoles públiques i concertades de Premià de Mar, les escoles públiques de Premià de Dalt i els instituts d'ambdues poblacions han signat el conveni amb l'Ajuntament de Premià de Mar per a l'atorgament de la subvenció per socialització de llibres corresponent al curs 2018-2019. Aquesta subvenció, de 479.500 € en total, arriba per segon any mantenint el mateix import i té com a objectiu ajudar les famílies de Premià de Mar en l'adquisició de diferent material escolar, fomentant principalment la socialització de llibres i la digitalització del material educatiu. Els convenis s'han signat amb les escoles Sant Cristòfol, La Lió, El Dofí, Montserrat, Mar Nova, La Salle, Assís, El Pilar, Institut Premià de Mar, Escola Marià Manent, Escola Santa Anna i Institut Valerià Pujol. En el cas dels tres centres de Premià de Dalt, la subvenció és per a nens i nenes empadronats a Premià de Mar.

Un cop fetes les valoracions conjuntament amb les direccions dels centres i les associacions de pares i mares, la subvenció d'enguany presenta novetats respecte al curs 2017-2018. El primer canvi important aquest curs és la modificació del criteri per a la distribució dels imports. Si el primer any es va fer calculant una part proporcional del rebut que paguen els pares i mares per llibres i material escolar, ara la subvenció s'atorga amb criteri universal, dividint l'import pel nombre de nens i nens empadronats a Premià de Mar. Una altra novetat és l'adaptació de l'objecte de la subvenció a la realitat de les escoles premianenques. Actualment, ja hi ha centres que no fan servir llibres de text, o que es troben en diferents moments del procés de socialització. A més, la desaparició del llibre de text tradicional es produeix per una aposta clara per la digitalització i l'ús de les noves tecnologies. Per aquest motiu s'ha ampliat l'objecte de la subvenció, que ara és per a socialització de llibres i/o digitalització, innovació i material educatiu.

A nivell operatiu, també s'han realitzat canvis per aconseguir tancar el període de justificació de les despeses abans de finalitzar el curs. En aquest sentit, hi haurà diferents comissions de seguiment entre el servei d'Ensenyament i cada centre educatiu. A més, de l'anàlisi de les novetats aplicades en aquest segon exercici han de sortir noves possibilitats de refinar el sistema de cara al curs 2019-2020.

A l'acte de signatura hi van assistir representants de tots els centres escolars signants, l'alcalde Miquel Àngel Méndez i el regidor d'Ensenyament Rafa Navarro. 

^