Notes de Premsa
L'Ajuntament executa al 100% els pressupostos participatius 2018
S'han destinat 200.000 € a diferents millores a escoles públiques proposades per les AFAs dels centres
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
15 GENER 2019

L'any 2018 s'ha tancat amb l'execució al complet de totes les actuacions a les diferents escoles públiques de Premià de Mar que van sorgir dels Pressupostos Participatius. Així, durant l'any passat es van realitzar treballs per valor de 200.000 €, dividits en partides de 33.000 € per als sis centres públics de Premià de Mar (Escoles Montserrat, Sant Cristòfol, El Dofí, La Lió, Mar Nova i Escola Bressol). Durant el 2018, l'Ajuntament ha coordinat amb les AFAs i les direccions dels centres la concreció de les propostes, els estudis tècnics corresponents per a alguns casos, la gestió dels pressupostos i les dates d'execució de cada acció.

Així, cada centre escolar ha decidit prioritzar diferents aspectes enquadrats dins de l'enunciat de la proposta guanyadora: "Millores a les escoles públiques de 1r cicle educació infantil (bressol), 2n cicle educació infantil i primària de Premià de Mar". L'Escola Mar Nova i l'Escola Bressol han invertit el seu pressupost en la creació de patis col·laboratius, amb la participació de pares i mares, alumnes i membres de la comunitat educativa de cada centre. Les escoles Montserrat, Sant Cristòfol i La Lió han diversificat les seves actuacions, que han anat des de la instal·lació de tendals a l'adquisició de nous elements lúdics per al pati, passant per treballs de reforma, pantalles o equipaments informàtics. En el cas de l'escola El Dofí, una bona part del pressupost participatiu ha anat a la creació de dues noves aules, aprofitant uns espais desaprofitats, en la que ha estat l'actuació més complexa de tot el procés. Per tractar-se d'una intervenció estructural, va ser necessari un estudi tècnic previ, una licitació i un període d'exposició pública del projecte, que va obligar a realitzar les obres un cop iniciat el curs 2018-2019. Els treballs, però, es van poder finalitzar abans de la data prevista, negociant horaris compatibles amb l'activitat escolar amb l'empresa constructora i instant-la a guanyar temps treballant dissabtes.

Cal recordar que la proposta guanyadora dels Pressupostos participatius de 2018 va ser fer millores a les escoles públiques de 1er cicle d'educació infantil, 2n cicle d'educació infantil i primaria de Premià de Mar que havia presentat la federació d'AMPAs. 

Tal com es va acordar al començament d'aquest procés amb les AFAs i les escoles implicades, s'adjunta i es fa pública la taula completa d'actuacions fetes, relativa als pressupostos participatius 2018 a Premià de Mar.

Pressupostos participatius 2018

Pressupostos participatius 2018

Fitxer: PRESSUPOSTOS_PARTICIPATIUS_18_PDM.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 53,53 kB

^